Δυστυχώς, τίποτε δεν αλλάζει στην ορεινή Λευκάδα με τα ανεπιτήρητα βοοειδή.Γράφουμε τουλάχιστον από το 2014 για το πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα των κατοίκων στην ορεινή Λευκάδα. Δημοσιεύουμε φωτογραφίες και βίντεο για του λόγου το αληθές. Δεκάδες αναρτήσεις μόνο από αυτό εδώ το μέσο. Ξέρουν όλοι πως χρόνο με το χρόνο η κατάσταση είναι όλο και χειρότερη.

Κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται από την ισοπέδωση των αναβαθμίδων (λιθιών) που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας αυτού του τόπου.

Κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται από την καταστροφή των αμπελιών και των ελαιόδεντρων που χρειάζονται δεκαετίες για να αναπτυχθούν.

Κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται από την καταστροφή των αγροτών που επενδύουν στον πρωτογενή τομέα.

Κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται από την μόνιμη απειλή των βοοειδών σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του νησιού.

Κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται από τα ατυχήματα που έχουν γίνει και γίνονται, από τους ανθρώπους που έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, από τις υλικές ζημιές.

Κι αναρωτιόμαστε: αν όλα αυτά γινόταν στην πόλη της Λευκάδας πάλι κανείς δεν θα συγκινούταν; Εάν κινδύνευαν χιλιάδες κάτοικοι και χιλιάδες τουρίστες δεν θα επενέβαινε κανείς;

Τώρα που κινδυνεύουν κάποιες χιλιάδες λιγότεροι κάτοικοι και τουρίστες γιατί κανείς δεν επεμβαίνει; Τι πρέπει ακόμη να γίνει για να δράσουν οι αρμόδιοι φορείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες; Οι άνθρωποι που καθημερινά κινδυνεύουν και καταστρέφονται δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπολοίπους;

Απλές απορίες που έχουν όλοι όσοι μένουν στην ορεινή Λευκάδα και κάθε στιγμή που περνούν από το οδικό δίκτυο πιάνεται η καρδιά τους. Απλές απορίες ανθρώπων που ούτε να κοιμηθούν δεν μπορούν από τα μουγκρίσματα των μοσχαριών.

Πάρτε μόνο μια μικρή εικόνα από την Τετάρτη 18-7-2018, το δειλινό, στον οικισμό του Αλεξάνδρου που μετρήσαμε πάνω από δέκα μοσχάρια να περνάνε το δρόμο και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας στον οικισμό των Πλατυστόμων, όπου διανυκτερεύουν επίσης δεκάδες ανεπιτήρητα.

Κι αυτό αποτελεί την καθημερινότητά τους, μέρα και νύχτα. Κι αυτά συμβαίνουν στην Λευκάδα, εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο είναι από τις 18/7/2018. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το βίντεο στο ηχητικό μέρος είναι παλαιότερες.

Προηγούμενο άρθροΠοια είναι η σωστή χρήση του αντιηλιακού
Επόμενο άρθροΙερά Πανήγυρις Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Ηλία Λευκάδας