Αρχική Άλλες ειδήσεις ΠΙΝ: 1η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τους σεισμούς

ΠΙΝ: 1η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τους σεισμούς

0

seismografos

 

Συστάθηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους σεισμούς στην περιοχή.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                               Κέρκυρα, 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τηλ.: 26610-39606

Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

 

Συνεδρίασε στο Ληξούρι  η Ομάδα Εργασίας της Π.Ι.Ν. για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους σεισμούς

Πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που συστάθηκε πρόσφατα  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους σεισμούς στην περιοχή.

Κατά την συνεδρίαση έγινε αρχικά η τοποθέτηση των  μελών της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Π. Δρακουλόγκωνας, ο εντεταλμένος  σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας Παν. Φιλίππου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολιτών από την περιοχή της Παλλικής.

Παράλληλα έγινε αναφορά στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η τοπική οικονομία  και τα οποία παραμένουν άλυτα, όπως η επιδότηση των ενοικίων όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι καθυστερήσεις στην έκδοση των  οικοδομικών αδειών , η αποκατάσταση του  εσωτερικού οδικού δικτύου και συμφωνήθηκε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη στέγαση της  ομάδας.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες εστίασε στον εθελοντικό χαρακτήρα της ομάδας και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Η αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων που προξένησαν οι σεισμοί , των δυσλειτουργιών των υπηρεσιών και της διεκδίκησης τους από τους πολίτες του νησιού, πραγματοποιείται μόνο με τη συλλογικότητα  και τη μαζική κινηματική στάση τους.

Με αυτές τις σκέψεις δημιουργήθηκε η ομάδα εργασίας και φιλοδοξούμε να αποτελέσει φωτεινό φάρο για τη συμμετοχή των πολιτών στην λύση των οξυμμένων προβλημάτων τους.

Η ομάδα εργασίας θα είναι σε συνεχή επαφή με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων των χωριών της Παλλικής  για την καλύτερη προσέγγιση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Επιπλέον θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα  προκειμένου να αξιολογεί τα  ζητήματα που προκύπτουν και τα οποία θα προωθούνται προς επίλυση μέσω του αντιπεριφερειάρχη στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας, του δήμου, της αποκεντρωμένης διοίκησης  και στις κρατικές υπηρεσίες.

Προηγούμενο άρθροΟι καλύτερες τούμπες της εβδομάδας!
Επόμενο άρθροΗ ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ ΑΤΤΕΞΕ καταγγέλλει την διακήρυξη εκμίσθωσης του ξενοδοχείου