Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση σωματείου ΕΒΕ για την απεργία της 27ης Νοέμβρη

Ανακοίνωση σωματείου ΕΒΕ για την απεργία της 27ης Νοέμβρη

0

apergia

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι

 

Ενώ η κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει, ενώ ο τζίρος μας μειώνεται κι’ άλλο, ενώ 1 στους 2 συνάδελφους είναι ανασφάλιστος, ενώ τα χρέη μας πνίγουν και η υπερφορολόγηση εξαφανίζει από την τσέπη μας και το τελευταίο ευρώ η συγκυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2015 την Πέμπτη 27 Νοέμβρη. Έναν προϋπολογισμό που προβλέπει:
Αύξηση των φορολογικών εσόδων για το 2015 κατά 1,7 δισ. ευρώ,  μονιμοποίηση των «έκτακτων χαρατσιών»,  του τέλους αλληλεγγύης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, του ΕΝΦΙΑ κ.ά., και διατήρηση του εξοντωτικού 26% από το πρώτο εύρο και κυρίως με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ . Την ίδια στιγμή  οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο επανασχεδιάζονται.
Μείωση ακόμη περισσότερο των κοινωνικών δαπανών, ιδιαίτερα όσον αφορά στη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και των δαπανών για την παιδεία, την υγεία και την περίθαλψη. Διογκώνεται έτσι το κύμα εμπορευματοποίηση αυτών των κοινωνικών αγαθών και τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θα τα λυμαίνονται.
Η ανάπτυξη τους συνεχίζετε πάνω στις πλάτες μας. Κλείνουν τα μαγαζιά μας για να δημιουργήσουν χώρο στην αγορά για την ανάπτυξη των μονοπωλιακών ομίλων ντόπιων και ξένων. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε άλλο σε αδράνεια. Αντιδρούμε κλείνοντας τα μαγαζιά μας από το πρωί μέχρι της 11. Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στον Αι-Μηνά στις 9:30. Ξέρουμε ότι και το ένα ευρώ που θα χάσουμε θα μας λείψει αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος πια.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

– ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΕΩΝ.
– ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ 1/3 ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
– ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΑΟ. ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ 30% ΣΤΟΥΣ ΕΝ’ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ 50% ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ.
– ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση του Επιμελητηρίου σε Μελετητές & Επενδυτές προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Ν. Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο: Εδραιώνεται η επίτευξη της αεροπορικής σύνδεσης Άκτιο – Βενετία