Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης στο Σκορπιό

Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης στο Σκορπιό

1
skmg-2

skmg-2

Καταφτάνει το σκάφος του Ριμπολόβλεφ ενώ “στήνονται” και τα συστήματα ασφαλείας.

«Επίθεση» με φορτηγά στον Σκορπιό των Ριμπολόβλεφ

Όπως δημοσιεύει το meganisinews.gr από το πρωί της Παρασκευής καταφτάνουν στον Σκορπιό με έκτακτα δρομολόγια του ferry-boat ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ φορτηγά αυτοκίνητα. Κάποια από αυτά ξαναβγήκαν μεταφέροντας μπάζα από κατεδαφίσεις εσωτερικών των κτιρίων και κάποια παρέμειναν στο νησί μέχρι να ολοκληρωθεί το άδειασμα του πολύτιμου φορτίου τους. Τουλάχιστον τρία από αυτά ήταν κλειστού τύπου, οπότε παραμένει άγνωστο εάν μετέφεραν ή θα παρέλαβαν φορτίο από το νησί των Κροίσων.

Εν τω μεταξύ, μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις βρίσκονται οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ανακαίνιση των κτιρίων του νησιού, μιας που πολλά από τα κτίρια, λόγω της παλαιότητας και της διάβρωσης, πιθανόν να χρειάζονται ακόμα και κατεδάφιση!

Προχωράει η ανακαίνιση στον Σκορπιό

Εντατικά πλέον συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων του Σκορπιού με μικρά συνεργεία των 4-6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων να μεταφέρονται στο νησί πότε με τα σκάφη του Σκορπιού και πότε με ναυλωμένα μικρά θαλάσσια μέσα μεταφοράς, εκτελώντας στοχευμένες παρεμβάσεις στα κτίρια του νησιού.

Ο χρόνος πιέζει, μιας που όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα πριν την επόμενη επίσκεψη των Ριμπολόβλεφ για διακοπές στον Σκορπιό.

Αυστηρά είναι και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαρροής φωτογραφιών στον τύπο από τις εργασίες και το εσωτερικό των κτιρίων. Έτσι, οι πληροφορίες για το είδος και την έκταση των ανακαινίσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η νέα ιδοκτήτης του Σκορπιού επιθυμεί ν’ αντικαταστήσει σχεδόν όλα τα έπιπλα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια Ωνάση στα κτίρια του νησιού, μέρος των οποίων, μαζί με άλλα αντικείμενα, θα δοθεί στο δήμο Λευκάδας για τη δημιουργία Μουσείου που θα φέρει το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μεταφερθούν στο νησί νέα έπιπλα και αντικείμενα των νέων ιδιοκτητών που θα ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ και τις προτιμήσεις της Κάτιας Ριμπολόβλεβα με ειδικά ναυλωμένο σκάφος που θα καταφθάσει απευθείας από το Μονακό.

skorpios

Όπως αναφέρει το star.gr απο τη Δευτέρα το μεσημέρι βρίσκονται στο λιμάνι του νησιού και δυο απο τα σκάφη του Ρώσου μεγιστάνα.

«Έχουν ελλιμενιστεί δυο υπερσύγχρονα ταχύπλοα σκάφη μες το λιμανάκι του Σκορπιού, περίπου μήκους δέκα μέτρων το καθένα και απ΄οτι αντιλαμβάνομαι πρέπει να κινούνται με τουρμπίνες.» δηλώνει στο Star ο καπετάνιος Γιώργος Πάνου.

Επόμενη κίνηση του Ρώσου μεγιστάνα και της 24χρονης κόρης του είναι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη μαρίνα έτσι ώστε να φέρει από το Μονακό και το υπερπολυτελές σκάφος του..

«Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι θα αφιχθεί εντός των ημερών το σκάφος του, το οποίο είναι γύρω στα 67 μέτρα με δυο συνοδευτικά που θα τα έχουν για τις μετακινήσεις τους εδώ.» λέει ο Γιάννης Καρτάνος, σύμβουλος Δήμου Λευκάδας.

Γι΄αυτό και απαγορεύτηκε με απόφαση του λιμεναρχείου Λευκάδας να πλησιάζει οποιοσδήποτε σε απόσταση μικρότερη των 500m από:

Α) τη θαλάσσια περιοχή «Παναγίτσα» νήσου Σκορπιού

Β) τη θαλάσσια περιοχή λιμένα νήσου Σκορπιού

31/1/13 έκανε αίτηση η οικογένεια Ριμπολοβλεφ, όπως φαίνεται στο έγγραφο που εξασφάλισε το Star που σημαίνει ότι το deal ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και την Εκατερίνα για την πώληση του θρυλικού Σκορπιού, είχε κλείσει πολύ πριν βγει στο φως της δημοσιότητας..

Εντωμεταξύ, στα σκουπίδια λέγεται ότι κατέληξαν τα δυο μικρά σκάφη της Χριστίνας και του Αλέξανδρου που βρίσκονταν μέχρι και τον Φεβρουάριο στο λιμάνι του Σκορπιού… και τη θέση τους πήραν νέα.

Οι εργασίες ανακαίνισης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, αλλά εκείνο που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τον Ρώσο μεγιστάνα είναι το θέμα της ασφάλειας του.

210513181414 4332

Από την Τρίτη το μεσημέρι επίλεκτη ομάδα διεθνούς εταιρείας ασφαλείας βρίσκεται στο νησί και στήνει τον εξοπλισμό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες.

«Έχει αποτυπωθεί καταρχήν σε αερογραφίες απο ελικόπτερο όλο το νησί, χθες μάλιστα μετρήθηκε και καταγράφηκε η περίμετρος των ακτών του νησιού. Σκοπό έχουν να τοποθετήσουν εκεί έντεκα φυλάκια στο νησί, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονες κάμερες και υπέρυθρες ακτίνες, οι οποίες κάμερες θα καταγράφουν ο,τιδήποτε κινείται στο νησί.» λέει στο Star η δημοσιογράφος Κατερίνα Μεσσηνη.

Καν’το όπως ο Μπέκαμ!

Στα χνάρια του Ντέιβιντ Μπέκαμ κινείται ο Ρώσος μεγιστάνας, αφού η διεθνής εταιρεία security που προσέλαβε ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιεί για την ασφάλειά της οικογένειάς του ο διάσημος ποδοσφαιριστής!

«Μέσα σε αυτό το πελατολόγιο θα βρεις γνωστά ονόματα της showbiz, όπως αυτό του Ντέιβιντ Μπέκαμ, της Βικτώρια Μπέκαμ. Διακριτικά, αλλά πάντα με απόλυτη ασφάλεια κινούνται αυτά τα πρόσωπα, συνοδευόμενα από ανθρώπους της συγκεκριμένης εταιρίας.» σημείωσε η κυρία Μεσσήνη για να προσθέσει

«Αυτή η εταιρεία ονομάζεται core security, έχει τη βάση της στη Βοστώνη και το Μπουένος Άιρες. Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και το ρεπορτάζ θέλει να είναι πρώην πεζοναύτες, άρα πιστεύω καταλαβαίνουμε όλοι για τι εκπαίδευση και τι ανθρώπους μιλάμε.»

Παράλληλα, ferry boats μεταφέρουν τα υλικά για τις ανακαινίσεις των σπιτιών, νταλίκες πέταξαν ο,τι παλιό υπήρχε, αφού στο τέλος του μήνα θα μεταφερθούν τα έπιπλα που έχει διαλέξει η Εκατερίνα, τα οποία θα έρθουν απο το Μονακό!

Απο τον Σκορπιό..στο Λονδίνο!

Η νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού ετοιμάζεται για τις διακοπές της στο νησί, ενώ η πρώην, Αθηνά Ωνάση, βρίσκεται στο Λονδίνο!

Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο του star.gr [εδώ] και [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΌταν το Christina O διέσχιζε το Αιγαίο με την Γκρέτα Γκάρμπο
Επόμενο άρθρο12.500 υπάλληλοι μετακινούνται μέχρι το τέλος Ιουνίου