Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το τελευταίο αντίο στον Επαμεινώνδα Κάτσενο

Το τελευταίο αντίο στον Επαμεινώνδα Κάτσενο

0

Νώντας Κάτσενος

Κηδεύτηκε παρουσία μαθητών, φίλων και συγγενών στον Κάβαλο Λευκάδος, ο Δάσκαλος του KARATE & BOXE SAVATE  Κάτσενος Επαμεινώνδας. Ενός ανθρώπου που προσπαθούσε πάντα να διδάσκει πρώτα ανθρωπιά και μετά τέχνη, που πρώτα δίδασκε ήθος και μετά θέαμα, που πρώτα δίδασκε αρετή και μετά τόλμη. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που τον γνώρισα και που ο υιός μου και τα φιλαράκια του μαθαίνανε απ’ αυτόν πρώτα να είναι ΆΝΘΡΩΠΟΙ και μετά μαχητές. Ενασχολούμενος με διάφορα συστήματα πολεμικών τεχνών και μαχητικών σπορ, κατάλαβα στην ζωή μου ότι λίγοι ήταν αυτοί που μπόρεσα να εμπιστευθώ τον εαυτό μου στις γνώσεις τους και φυσικά, δεν έπεσα έξω.

Οι πολεμικές τέχνες όπως και κάθε τέχνη είναι έκφραση του άνθρωποι. Κάποιες είναι θεαματικές, κάποιες πιο λογικές (μπορεί υπό συγκεκριμένες απαιτούμενες καταστάσεις), αλλά οι περισσότερες πολεμικές τέχνες είναι η απλή επανάληψη ενός μοτίβου. Είναι μια αθλητική έκφραση του ανθρώπινου σώματος. Αλλά πιο σημαντικός είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που είναι παρών εκφράζοντας την ψυχή του και το ότι μαχητής γεννιέσαι δεν γίνεσαι μπορεί να αλλάξει αν ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ που σε εκπαιδεύει είναι πρώτα ΑΝΘΡΩΠΟΣ.Ο μεγαλύτερος μαχητής της ζωής όμως είναι αυτός που θα διδαχτεί ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΗΘΟΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Το να είσαι άνθρωπος των πολεμικών τεχνών σημαίνει να γνωρίζεις την τέχνη του να ζεις.

11188456_810503429040977_532889880749553380_n

Είμαι άπειρα ευτυχής που σε άκουγα συνέχεια να επαναλαμβάνεις ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ και το εννοούσες ΔΑΣΚΑΛΕ ,όποιος εκείνη τη στιγμή σε κοίταζε στα μάτια καταλάβαινε πόσο πολύ το ένοιωθες αυτό που έλεγες και το πίστευες διότι οι αληθινοί ΔΑΣΚΑΛΟΙ λένε λίγα και μεγάλα λόγια σε αντίθεση απ τους ψεύτικους που είναι όλο περιαυτολογίες, θεαθήναι και διαφήμιση. Δύσκολο το να εξηγήσουμε τώρα στα παιδιά ,ειδικά στα πιο μικρά την ξαφνική απώλεια του δασκάλου τους ,όταν ο υιός μου που όταν το έμαθε μου λέει: εγώ θέλω το ΔΑΣΚΑΛΟ μου. Αυτή είναι η ζωή και πρέπει ακόμα και τα παιδιά να μάθουν τον κύκλο της.

Σου εύχομαι καλό ταξίδι ΔΑΣΚΑΛΕ, σε έναν κόσμο που ήδη υπάρχουν αληθινοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΔΑΣΚΑΛΟΙ!

Θανάσης Κακλαμάνης

Προηγούμενο άρθροΤο Εργαστήρι του Σκιτσογράφου με την Τέτη Σώλου
Επόμενο άρθροΕπιστημονική ημερίδα του Δικτύου Στήριξης Μαθητών