Αρχική Ειδήσεις Ως κάτοικοι ορεινής Λευκάδας ζητάμε να μην ληφθεί καμία απόφαση πριν ενημερωθούμε

Ως κάτοικοι ορεινής Λευκάδας ζητάμε να μην ληφθεί καμία απόφαση πριν ενημερωθούμε

0

ammokabos (1024x576)

Η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων  των χωριών της ορεινής Λευκάδας, Αναστασία Στραγαλινού, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του  Prisma 91,6  και αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης των κατοίκων,  όσον αφορά την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή Αμμόκαμπος στην ορεινή Λευκάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι αντιδράσεις είναι έντονες, καθώς δεν προηγήθηκε καμιά ενημέρωση από πλευράς του Δήμου για τις προθέσεις του, δεν έγινε καμία δημόσια διαβούλευση, ούτε έγιναν δημόσιες συνελεύσεις, με αποτέλεσμα ο κόσμος να βρεθεί προ τετελεσμένου γεγονότος.

Στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Εγκλουβής η απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους, είναι με κάθε τρόπο να υπάρξει άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους, είτε από πλευράς Δήμου είτε από πλευράς των  μελετητών.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην πραγματοποιηθεί η λήψη καμίας απόφασης σχετικά με την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή Αμμόκαμπος πριν την ενημέρωση των κατοίκων”.

Όσον αφορά στην προ ολίγων ημερών ενημέρωση των αρμοδίων η κ. Στραγαλινού ανέφερε ότι  αποκαλύφθηκε πως η  μελέτη έχει διαφορά διάτρητα σημεία τα οποία οι αιρετοί δεν κάλυψαν δίνοντας πειστικές απαντήσεις.

Κατά γενική ομολογία η συγκεκριμένη μελέτη έχει απίστευτες αντιθέσεις, έχει πάρα πολλά κενά, καθώς είναι συνταγμένη με απίστευτη προχειρότητα με αποτέλεσμα στην συνάντηση της Κυριακής περισσότερο  να οξυνθούν  τα πνεύματα.

“Από την πλευρά μας ως κάτοικοι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε την καταστροφή της ορεινής Λευκάδας και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ότι μετά την κατασκευή ενός τέτοιου ΧΥΤΥ στην περιοχή θα επέλθει η καταστροφή.”

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μια δημοτική αρχή η οποία κατά την προεκλογική περίοδο στηριζόταν στην άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, στην λήψη αποφάσεων μαζί με τους πολίτες, στην ενημέρωση των πολιτών και στην ουσία στην  άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν μπορεί να κλείνει την πόρτα στον κόσμο, μας αφορά όλους το θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΥ στον Αμμόκαμπο, καθώς θα ενταφιάζονται τα υπολείμματα και θα βρίσκονται στην κορυφή του νησιού.”

Σαν πολίτες δεν κλείνουμε τα μάτια στο μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών, όμως δεν το λύνουμε κατασκευάζοντας αυτό το έργο πάνω στην κεφαλή της Λευκάδας, το σίγουρο είναι ότι η προχειρότητα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση και μόνο προχειρότητα δείχνει η τακτική της αρχής.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου η Διαχείριση των Απορριμμάτων του Δ. Λευκάδας
Επόμενο άρθροΘέσεις της προέδρου Τ.Σ. Καρυάς Μαρίας Πετράκη σχετικά με την κατασκευή ΧΥΤΥ