Αρχική Top Stories Η Κέρκυρα τραγούδησε στην Λευκάδα (video&photos)

Η Κέρκυρα τραγούδησε στην Λευκάδα (video&photos)

0

DSCN3219

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα τραγουδιών από τη χιλιόχρονη λαϊκή μουσική παράδοση της υπαίθρου Κέρκυρας, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Λευκάδας, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, πίσω από την κεντρική πλατεία της πόλης της Λευκάδας.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες και συνάμα ο εξαιρετικός ήχος και ο εντυπωσιακός φωτισμός συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί μια όμορφη και ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην μικρή πλατεία. Ο Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών Κέρκυρας «ΓΕΙΤΟΝίΑ», απέδωσε τραγούδια της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, της αγροτικής ζωής (του ελαιώνα κλπ.), της τάβλας, ακριτικά και παραλογές από τη βυζαντινή περίοδο και τραγούδια των τοπικών πανηγυριών και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που είχε την ευκαιρία να ακούσει διαφορετικούς ήχους, αμιγώς επτανησιακούς.

DSCN3232

Tον 20μελή Πολυφωνικό Χορό, συνόδευσαν στην κιθάρα ο Γιώργος Χονδρογιάννης – Μπεζερής και ο Δημήτρης Μεταλληνός, στο βιολί ο Σωτήρης Ραυτόπουλος και στο ακορντεόν ο Κωστής Γλυκιώτης ενώ στο συντονισμό ήταν ο Γιώργος Ανυφαντής.

Τη λαογραφική έρευνα και παρουσίαση των τραγουδιών ανέλαβε με περισσή σπουδή ο Στέφανος Πουλημένος. Περισσότερα για την παράδοση της υπαίθρου της Κέρκυρας μπορείτε να δείτε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του ιδίου [εδώ], όπως δημοσιεύτηκε προ ημερών στην ιστοσελίδα μας.

Η διοργάνωση ήταν ενταγμένη στο SEVEN FESTIVAL που, κλείνοντας τον 5ο χρόνο λειτουργίας του, φιλοδοξεί να επεκτείνει τη δραστηριότητά του σ’ όλα τα Ιόνια Νησιά, με πρώτο βήμα στη Λευκάδα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία Ι.C.E. της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο της Ειρήνης Βονιτσάνου από την εκδήλωση του Σαββάτου στην Λευκάδα

 

Προηγούμενο άρθροΑγιασμός έναρξης μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στην Πρέβεζα