Αρχική Top Stories «Ημέρες Λευκάδιου Χερν»: 2η ημέρα εκδηλώσεων

«Ημέρες Λευκάδιου Χερν»: 2η ημέρα εκδηλώσεων

0

DSCN8390

Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων «Ημέρες Λευκάδιου Χερν» στο Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χερν στην Λευκάδα.

Το πρωί της Κυριακής ολοκληρώθηκε το εργαστήρι γνωριμίας με την Ιαπωνική γλώσσα από τον John Aravanis ενώ πραγματοποιήθηκε και η επίδειξη συνθέσεων της ανθοδετικής τέχνης ΙΚΕΒΑΝΑ με φυτά των Επτανήσων από την Ιωάννα Χαρίτου Barczyk, Sub Grand Master, Πρόεδρο του ελληνικού τμήματος της σχολής Ohara.

Το απόγευμα συνεχίστηκαν οι εισηγήσεις αφιερωμένες στον Λευκάδιο Χερν. Η κ. Τέτη Σώλου, Εικαστικός, Συγγραφέας και Μεταφραστής βιβλίων του Λευκάδιου Χερν, παρουσίασε συνοπτικά τα πρακτικά του Διεθνούς Συμποσίου «The Open Mind of Lafkadio Hearn» που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα τον Ιούλιο του 2014, ένα γεγονός σταθμό για τους μελετητές του Λευκάδιου.

Στη συνέχεια ο κ. Δημοσθένης Αγραφιώτης, Ποιητής, Καλλιτέχνης διαμέσων (intermedia), Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας ΕΣΔΥ, παρουσίασε το φωτογραφικό του οδοιπορικό στο Ματσούε με τίτλο «Στα βήματα του Lafcadio Hearn στην νομαρχία Shimane», μια ξενάγηση στο σπίτι που κατοικούσε και στην περιοχή που ζούσε ο Λευκάδιος.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν από την κ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού, Δρ. Φιλολογίας, Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας, που μίλησε για το διαπολιτισμικό ταξίδι στη ζωή και το πνεύμα του Λευκάδιου Χερν.

Το διήμερο εκδηλώσεων έκλεισε μουσικά η τραγουδίστρια Mio Matsuda, με τη συνοδεία του Ριότζι και του Νίκου, ερμηνεύοντας ιαπωνικά και ελληνικά τραγούδια με την εξαιρετική φωνή της.

Ειρήνη Βονιτσάνου

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το δημοψήφισμα
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Χορευτική Βραδιά της Νέας Χορωδίας Λευκάδας