Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Νέα εποχή και νέες περιπέτειες στην Τράπεζα Χρόνου Λευκάδας!

Νέα εποχή και νέες περιπέτειες στην Τράπεζα Χρόνου Λευκάδας!

0

poster-its-time-724x1024

Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων

Καραβέλλα 12, 31100 Λευκάδα

Τηλ /φαξ: 2645023123

pistes_solidaires@yahoo.gr

www.tamonopatia.org

Η πρώτη εκδήλωση που θα αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της Τράπεζας Χρόνου Λευκάδας θα είναι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 21:00 και λέγεται “Ήρθε η ώρα!”.

Νέοι Ευρωπαίοι εθελοντές κατέφτασαν στη Λευκάδα για να συνεχίσουν τις δραστηριότητες της Τράπεζας Χρόνου και σας προσκαλούν να συναντηθείτε μαζί τους την Πέμπτη 27 Οκτώβρη!

Η Τράπεζα Χρόνου Λευκάδας είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων που ιδρύθηκε από δύο εθελοντές το 2012 και υποστηρίζεται από την τοπική μη κυβερνητική οργάνωση «Μονοπάτια Αλληλεγγύης» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +.

Όλοι μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτή την κοινότητα, ανεξάρτητα της ηλικίας τους και της κοινωνική τους θέσης. Η μόνη απαίτηση είναι η προθυμία να μοιραστούν το χρόνο τους με τα άλλα μέλη.

Η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί ένα δίκτυο αμοιβαίας ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων στην κλίμακα μιας τοπικής κοινότητας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε Ισπανικά, η Τράπεζα Χρόνου σας βοηθά να βρείτε το πρόσωπο που προσφέρει μαθήματα Ισπανικών και μπορείτε να «πληρώσετε» για αυτό ανταλλάσσοντάς το με μια εκ των δεξιοτήτων σας (ή απλά μοιράζοντας το χρόνο σας πίνοντας έναν καφέ μαζί τους).

Εντός του πλαισίου της Τράπεζας Χρόνου, όλες οι ανταλλαγές γίνονται με βάση την μονάδα  “χρόνος”, χωρίς την μεσολάβηση χρημάτων. Κάθε μέλος μπορεί να προσφέρει λίγο από το χρόνο του με τη μορφή υπηρεσιών σύμφωνα με τις δεξιότητες και τις ικανότητές του και κάθε μέλος δικαιούται να λάβει άλλες υπηρεσίες, σε αμοιβαία βάση, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Τα μέλη, εκτός της ευκαιρίας να κάνουν το χρόνο τους πολύτιμο με το να τον μοιραστούν με άλλους Λευκαδίτες, να διδάξουν κάτι σε αυτούς ή να μάθουν κάτι νέο, μπορούν να παραστούν σε όλες τις εκδηλώσεις της Τράπεζας Χρόνου. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι συνήθως εργαστήρια για να μάθουν όλοι μαζί κάτι καινούργιο, ή βραδιές αφιερωμένες στον πολιτισμό και την κουλτούρα κάποιου εκ των μελών για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να ανακαλύψουν τον πολιτισμό του!

Η πρώτη εκδήλωση που θα αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της Τράπεζας Χρόνου Λευκάδας θα είναι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στις 21:00 και λέγεται “Ήρθε η ώρα!”.

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους τους Λευκαδίτες να περάσουν αυτή τη βραδιά μαζί μας!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους ενθουσιώδεις νέους Ευρωπαίους εθελοντές, οι οποίοι θα σας περιμένουν με παιχνίδια και εκπλήξεις σε ένα φιλικό διαπολιτισμικό περιβάλλον.

Νέα εποχή για την Τράπεζα Χρόνου Λευκάδας, με νέες περιπέτειες, και φυσικά με νέες δεξιότητες που θα ανταλλαχθούν μεταξύ των μελών!

Σας περιμένουμε στα Μονοπάτια Αλληλεγγύης, στην οδό Καραβέλα 12, στην Λευκάδα για να δώσετε στον χρόνο σας αξία!

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΗ Βασιλική Βονιτσάνου μας δείχνει ένα γρήγορο μακιγιάζ!