Αρχική Πολιτισμός - Εκδηλώσεις Σχέδια διαλογισμού στην Τράπεζα Χρόνου Λευκάδας

Σχέδια διαλογισμού στην Τράπεζα Χρόνου Λευκάδας

0

meditation drawing poster_GR_v2

Την Τετάρτη, 10 Φλεβάρη 2016 από τις 20.00 στο γραφείο των Μονοπατιών Αλληλεγγύης, Καραβέλλα 12.

Η Τράπεζα Χρόνου Λευκάδας, το δίκτυο της αμοιβαίας ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων χωρίς  χρήματα, αρχίζει μια νέα δραστηριότητα που ονομάζεται “σχέδια διαλογισμού”.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τη μέθοδο Zentangle, η οποία είναι ένας εύκολος στην εκμάθηση, χαλαρωτικός και διασκεδαστικός τρόπος  δημιουργίας όμορφων εικόνων σχεδιάζοντας δομημένα πρότυπα. Η δραστηριότητα αυτή ονομάζεται σχέδια διαλογισμού, επειδή σας φέρνει σε παρόμοιες χαλαρωτική καταστάσεις, όπως ακριβώς καταφέρνει ο διαλογισμός.

Σχεδόν όλοι  μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο για να δημιουργήσουν εκπληκτικές εικόνες, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα σχετικά με σχέδια ή τέχνη. Αυξάνει τη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα, προσφέρει  καλλιτεχνική ικανοποίηση μαζί με μια αυξημένη αίσθηση προσωπικής ευημερίας.

Πέρα του ότι δίνει την αίσθηση εσωτερικής ειρήνης και χαράς, η μέθοδος Zentangle ή Zentangle Art χρησιμοποιείται επίσης αποτελεσματικά στην εκπαίδευση των παιδιών (χειρογραφία, προβλήματα συντονισμού ματιών/ χεριών), ή ακόμα και επιπλέον θεραπεία πολλών ασθενειών, όπως η διαχείριση του στρες, την ανάρρωση από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καταγραφή συμβόλων.

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Φλεβάρη 2016 από τις 20.00 στο γραφείο των Μονοπατιών Αλληλεγγύης, Καραβέλλα 12. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!!!

Μονοπάτια Αλληλεγγύης

Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων

Καραβέλλα 12, 31100 Λευκάδα

Τηλ /φαξ: 2645023123

pistes_solidaires@yahoo.gr

www.tamonopatia.org

Προηγούμενο άρθροΟμιλία-Συζήτηση με θέμα: «Συγκρούσεις στην οικογένεια»
Επόμενο άρθροΗ ταινία της Τρίτης από την Κινηματογραφική Λέσχη του Ορφέα