Αρχική Top Stories Απονομή βραβείων Πέτρου και Νίτας Αργύρη στους πρώτους αποφοιτήσαντες των Λυκείων της...

Απονομή βραβείων Πέτρου και Νίτας Αργύρη στους πρώτους αποφοιτήσαντες των Λυκείων της πόλης

0

3imerasimposioELMkaivarneyseis42

Μετά το πέρας των εργασιών του ΚΑ΄ Συμποσίου της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, πραγματοποιήθηκε η Απονομή του Βραβείου του Πέτρου και Νίτας Αργύρη στους πρώτους αποφοιτήσαντες, μαθητή και μαθήτρια, των Λυκείων της πόλης της Λευκάδας, για το σχολικό έτος 2015-2016.

Ο  πρόεδρος της ΕΛΜ, Αθανάσιος Μελάς μίλησε για το επιστημονικό έργο του Πέτρου Αργύρη και την προσφορά του στην επιστήμη του και στη νεολαία της Λευκάδας.

Το βραβείο Πέτρου και Νίτας Αργύρη δίνεται ανελλιπώς από το 1998, από την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών. Το βραβείο σύμφωνα με την εντολή του αθλοθέτη δίνονταν στον μαθητή ή τη μαθήτρια που αποφοιτούσε με το μεγαλύτερο βαθμό από τα Λύκεια της πόλης της Λευκάδας.

Από φέτος, δίνεται στο μαθητή αλλά και τη μαθήτρια της Γ΄τάξης των Λυκείων της πόλης, που αποφοιτούν με το μεγαλύτερο βαθμό προόδου.

Φέτος τα βραβεία απονεμήθηκαν στον Μαυρομάτη Παναγιώτη Γεώργιο από το Α’ Λύκειο Λευκάδας, με το βαθμό 19 και 9/10. Το βραβείο για τα κορίτσια μοιράστηκαν οι μαθήτριες που ισοβάθμησαν με 19 και 6/10. Πρόκειται για την Καραγιάννη Δάφνη από το Α’ Λύκειο Λευκάδας και την Κωνσταντίνα Καραμήντζου από το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας.

Το κάθε βραβείο συνοδεύει το ποσό των 1500 ευρώ. Τα κορίτσια μοιράστηκαν το χρηματικό ποσό.

Οι βραβεύσεις έγιναν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο, τον κ. Τριαντάφυλλο Σκλαβενίτη και τον κ. Αθανάσιο Μελά.

Να θυμίσουμε ότι ο Πέτρος και η Νίτα Αργύρη χρηματοδότησαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, το 2014, για τη δημιουργία τμήματος φυσικών επιστημών, με το ποσό των 15.000 δολαρίων.

Ο κος Μελάς προανήγγειλε μια τιμητική εκδήλωση για τον Πέτρο Αργύρη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με τη συνεργασία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας. Στην εκδήλωση αυτή προσκεκλημένοι θα είναι όσοι μαθητές έχουν βραβευτεί μέχρι τώρα, 20 το σύνολο, συν τους τρεις μαθητές που βραβεύτηκαν εφέτος.

Ευχόμαστε στους μαθητές καλή συνέχεια στις σπουδές τους και πάντα επιτυχίες στη ζωή τους.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Σκλαβενίτη Χρυσούλα

 

 

Προηγούμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το επόμενο 24ωρο
Επόμενο άρθροΣοκαριστικές φωτογραφίες από την παραλία του Μύλου στην Λευκάδα