Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Υπό πτώχευση οι δήμοι λόγω Μνημονίου-Κινητοποιήσεις από ΚΕΔΚΕ!

Υπό πτώχευση οι δήμοι λόγω Μνημονίου-Κινητοποιήσεις από ΚΕΔΚΕ!

0
kedke


Αναβολή εκλογών και ….διορισμούς προτείνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ!

 

 

Πάρα πολύ άσχημες εξελίξεις δρομολογούνται σε ότι αφορά την πορεία και επιβίωση των Δήμων ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοέμβρη.
Σε μία δραματική συνεδρίασή της (σήμερα 2.9.2010) η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ διαπιστώνει το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τους ΟΤΑ το Μνημόνιο και προβλέπει ότι τα χρέη τους θα ανέλθουν στα 3 δισ. ως το 2013!
Ήδη έχουν περικοπεί 515 εκατ. που προορίζονταν για έργα και λειτουργικές ανάγκες, ενώ αν συνεχιστούν οι περικοπές λόγω μνημονίου, μέχρι το τέλος του χρόνου θα χαθούν περίπου 1 δισ.
Στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης ζήτησε την απεμπλοκή από τις διατάξεις του Μνημονίου καταγγέλλοντας ότι «κυβερνητικό στέλεχος» προτρέπει δημάρχους να διπλασιάσουν (!) τα δημοτικά τέλη για να καλύψουν τα ελλείμματά τους.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ προχώρησε και πιο πέρα, προτείνοντας στην κυβέρνηση να αναβάλει τις εκλογές και να …..διορίσει (!) δημάρχους και περιφερειάρχες για να εφαρμόσουν την πολιτική της.
Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Συνέλευσης ζήτησε δυναμικές ενέργειες, μπροστά στην ασφυκτική οικονομική πραγματικότητα, που βρίσκονται οι δήμοι, λόγω «Καλλικράτη».
Τέλος η Γ. Σ. αποφάσισε συνάντηση της ΚΕΔΚΕ με τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Επίσης, αποφασίστηκε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Σεπτέμβρη.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣε έκτακτη ανάγκη το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣτάθης Ζαβιτσάνος – Υπ. Δήμαρχος Μεγανησίου