Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη

Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη

astroeidhs

Ένας αστεροειδής με μεγέθος ίσο με ένα αεροπλανοφόρο θα περάσει κοντά από τη Γη

Ένας αστεροειδής με μέγεθος ίσο με ένα αεροπλανοφόρο θα περάσει σήμερα το βράδυ πολύ κοντά από τη Γη, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, όπως ανακοίνωσε η NASA στον ιστότοπό της, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη σε τόσο μικρή απόσταση απο το 1976.

 

Το ουράνιο αυτό σώμα, που έχει μήκος 400 μέτρα και έχει ονομαστεί 2005 YU55, θα βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο με τη Γη στις 01:28 ώρα Ελλάδας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, καθώς θα περάσει σε απόσταση 324.600 χιλιομέτρων (0,85 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης).

Αυτός ο αστεροειδής βρίσκεται σε μία τροχιά που τον κάνει να περνά ανά τακτά διαστήματα δίπλα από τη Γη, τον Άρη και την Αφροδίτη, όμως δεν έχει πλησιάσει τόσο τη Γη εδώ και «τουλάχιστον 200 χρόνια», σύμφωνα με τη NASA.

Η επόμενη φορά που ένας αστεροειδής θα πλησιάσει τόσο τον πλανήτη μας θα είναι το 2028, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία. Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θα μπορέσουν να παρατηρήσουν τον αστεροειδή μόνο με τη χρήση τηλεσκοπίου.

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr