Αρχική Top Stories «Έχω κουραστεί να φοβάμαι!»

«Έχω κουραστεί να φοβάμαι!»

0

Άποψη

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

 Οι ανωτέρω τέσσερις λέξεις, ειπώθηκαν από τα χείλη του άσου της ομάδας μπάσκετ των Γιούτα Τζαζ, Ντόνοβαν Μίτσελ και αποτυπώνουν εύγλωττα τα συναισθήματα του για τον ρατσισμό που έχει υποστεί κι ο ίδιος στις ΗΠΑ.

Κουρασμένος κι απογοητευμένος απ’ την αστυνομική βία και τον ρατσισμό, ο Ντόνοβαν Μίτσελ, εμφανίστηκε στο γήπεδο για το ματς με τους Πέλικανς, μ’ ένα γιλέκο γεμάτο με τα ονόματα Αφροαμερικανών που σκοτώθηκαν εξαιτίας του χρώματός τους.

«Εδώ υπάρχουν όλοι όσοι πέθαναν από αστυνομική βία. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχεις ή πόσο διάσημος είσαι, είμαστε Αφροαμερικανοί, αυτοί είμαστε. Δεν έχει σημασία το επάγγελμά σου, το όνομά σου. Είμαστε κουρασμένοι, κουρασμένοι! Ήθελα να το κάνω αυτό, έχω κουραστεί να φοβάμαι!», ήταν τα λόγια του Μίτσελ Ντόνοβαν!

Κι όπως λέει κι ο Πλάτωνας : «Όλοι οι άνθρωποι είναι απ’ τη φύση ίσοι, πλασμένοι απ’ το ίδιο χώμα κι απ’ τον ίδιο Πλάστη. Όσο κι αν απατόμαστε, ο Θεός αγαπάει τόσο τον φτωχό χωρικό, όσο και τον ισχυρό ηγεμόνα!».

Προηγούμενο άρθροΤελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κ. Μητσοτάκη πριν από της θερινές διακοπές!
Επόμενο άρθροΠ.Ε. Λευκάδας «Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και καύσωνας σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020» – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες