Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Η κεντήστρα της “Κοιλάδας του Ερωτα”!

Η κεντήστρα της “Κοιλάδας του Ερωτα”!

0
“Κοιλάδα του Ερωτα” 1959… Η 30χρονη κα Αγγέλω με το κέντημα που έφτιαχνε τότε για τη νεογέννητη κόρη της Ειρήνη όπως μου είπε.

 

 

Γράφει ο Κώστας Σκλαβενίτης

Στους ηλικιωμένους γνωστούς και μη οφείλουμε το σεβασμό μας και όταν τους συναντάμε στο δρόμο είναι μεγάλη ικανοποίηση γι αυτούς ο χαιρετισμός μας.
Την περασμένη εβδομάδα περπατώντας στη Λυγιά το χωριό μου, συνάντησα την 90χρονη κα Αγγέλω Λάζαρη(το πατρικό της Μπάλτσα, γεννήθηκε στη Κατούνα) και μετά την καλησπέρα κλπ, θυμήθηκα πως έχω μια φωτογραφία της που κεντάει λευκαδίτικα.
Η κα Αγγέλω σήμερα σε ηλικία 90 ετών
Τη φωτογραφία αυτή την είχα δει αρκετές φορές στο διαδίκτυο(ως διαφήμιση για τα λευκαδίτικα κεντήματα) ποτέ όμως δεν είχα διαβάσει που τραβήχτηκε.
Από τη σύντομη συζήτηση μου επιβεβαίωσε πως εικονίζεται η ίδια στο σπιτάκι της περιοχής “Κοιλάδα του Έρωτα”(Λυγιά) στις 15 Αυγούστου του 1959 όπου έγινε η εκδήλωση “Εξοχική γιορτή” του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου “Ορφέας”(έτος ιδρύσεως 1937)στα πλαίσια των “Γιορτών Λόγου και Τέχνης” της Λευκάδας.
Η πρόσκληση του Ορφέα του1959 για την “Εξοχική Γιορτή”
Οι εκδηλώσεις του “Ορφέα” τότε ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους, όπως μου επισήμανε και ο σημερινός του χοροδιδάσκαλος κ. Σπύρος Παπουτσόπουλος.
Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, για το Πάσχα
Επόμενο άρθροΠοιες είναι οι προϋποθέσεις για τη μείωση ενοικίου στους φοιτητές που σπουδάζουν εκτός τόπου κατοικίας τους