Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Γεύση από το Ιόνιο

Γεύση από το Ιόνιο

0
istioploika katsiki

istioploika katsiki

Οι παραλίες της Λευκάδας και των γειτονικών νησιών δικαιούνται ξεχωριστή αναφορά.

Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι θα φύγω από το νησί χωρίς να επισκεφθώ το Πόρτο Κατσίκι, που έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας ή δεν θα βουτήξω στους Εγκρεμνούς με τα 338 σκαλιά, που πρόσφατα το CNN την κατέταξε στις 100 καλύτερες παραλίες. Η πρόσβαση έγινε εν πλω κι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ακόμα τον Σκορπιό, που πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτήτη και την νήσο Μαδουρή, όπου μεγάλωσε και έζησε ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης.

Η κοντινή απόσταση της Λευκάδας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ήταν μεγάλο δέλεαρ για μία σύντομη εξόρμηση στα γειτονικά νησιά και φυσικά δεν αντισταθήκαμε. Σε λίγη ώρα φθάσαμε στο Φισκάρδο, το γραφικό λιμανάκι της Κεφαλονιάς με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, εκεί όπου βρίσκεται και το διάσημο εστιατόριο της Τασίας που σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ. Κατά την άφιξή μας την ακούσαμε να δίνει οδηγίες στο προσωπικό για να βγάλουν έξω το ταψί με το παστίτσιο και αυτό οφείλω να ομολογήσω ότι μας άνοιξε την όρεξη. Τώρα απέμενε να πιούμε το καφεδάκι μας. Τι καλύτερο από έναν καφέ στο Κιόνι, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ιθάκης, που ο οικισμός του έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος.

Οι εικόνες από τα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά του Ιονίου και τα γραφικά λιμανάκια που μας υπενθυμίζουν ότι ζούμε σε μία από τις ωραιότερες χώρες, “φόρτισαν τις μπαταρίες μας” για τις επόμενες ημέρες, γι΄αυτό και μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές όμορφες “στιγμές”.

tour ionio

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΗ Εριέττα Κούρκουλου στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΗ παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Λογοθέτη σε βίντεο