Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Άνοιξη και…γεννητούρια…

Άνοιξη και…γεννητούρια…

0
057

057

Όμορφες εικόνες από το Μεγανήσι.

Μπορεί η χώρα να βυθίζεται στην οικονομική κρίση, αλλά η φύση ουδόλως πτοείται. Συνεχίζει στους δικούς της ρυθμούς, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η όποια κρίση είναι δημιούργημα ανθρώπινο και δεν αφορά την ίδια.

Έτσι, σιγά-σιγά οι αγροί του Μεγανησίου, οι άκρες των δρόμων, οι πλαγιές και οι ραχούλες στολίζονται με τα πιο όμορφα χρώματα στους πιο απίθανους συνδυασμούς και ο ζωοδότης ήλιος παιχνιδίζει ανάμεσα στις καταπράσινες κορυφές των θάμνων και άνω στα μικρά κυματάκια της θάλασσας.

049

Μυρίζει παντού Άνοιξη, και μόνο περιπατώντας κανείς τα μονοπάτια της Φύσης μπορεί να το αντιληφθεί.

Εποχή και για γεννητούρια και το σπιτικό μας καταγράφει …νέα μέλη, προάγγελος ελπίδας κι αισιοδοξίας για το μέλλον, άγγιγμα χαράς για τα παιδιά και τους επισκέπτες μας. Εδώ ο χρόνος έχει μια άλλη αίσθηση που μόνο όσοι το ζουν μπορούν να το καταλάβουν.

067

«Δεν την αντέχεις εύκολα την Άνοιξη», λέει ο ποιητής κι έχει απόλυτο δίκιο. Η κρίση ας γίνει η ευκαιρία μας να συμφιλιωθούμε ξανά μαζί της, να ξαναβρούμε τον χαμένο παράδεισο, να συνειδητοποιήσουμε το αληθινό νόημα της ζωής κι όχι εκείνο που μας πουλήσανε σαν τέτοιο.

Η Άνοιξη είναι εδώ και σας περιμένει να σας αποδείξει για μια ακόμη φορά πως οι ψυχολόγοι είναι χρήσιμοι μόνο στην μίζερη ζωή των αστικών κέντρων και των μεγαλουπόλεων της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας. Η ευτυχία είναι κρυμμένη κάτω από ένα λουλούδι, εάν και εφόσον καταφέρεις ν’ αντιληφθείς το μέγεθος της τελειότητας και της ομορφιάς του.

052

Πηγή: meganisinews.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή-Υπόμνημα του Θ. Σολδάτου προς τον Πρωθυπουργό για το ΤΕΙ
Επόμενο άρθροΕπτανησιακή Αναγέννηση: Διέλυσαν και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων