Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Πρόγραμμα για τους νέους και την επιχειρηματικότητα

Πρόγραμμα για τους νέους και την επιχειρηματικότητα

0
entrepreneur

entrepreneur

από τη ΔΕΠΟΚΑΛ και τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Οικονομικής Τουριστικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Λευκάδας (ΔΕΠΟΚΑΛ) – ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η επιχειρηματικότητα των νέων θεωρείται ως ένας καθοριστικός παράγοντας των οικονομικών επιδόσεων και της οικονομικής ανάπτυξης και αποτελεί ένα αποδοτικό εργαλείο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα και να καταπολεμηθεί η φτώχεια. Η επιχειρηματική κουλτούρα θα πρέπει να διαδοθεί και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να απομονώνεται από τις πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες.
Η ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με τα “Μονοπάτια Αλληλεγγύης” υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο “Γίνε μέλος του κλαμπ, επιχείρησε μαζί μας” με κωδικό προγράμματος 1.3/R2/2012/02 & GR-13-E6-2012-R2, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση”- δράση 1.3 Δημοκρατικά Σχέδια για Νέους και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με στόχο την προώθηση επιχειρηματικής συνείδησης στους νέους και την στήριξη των νέων που θέλουν να ασχοληθούν με επιχειρηματική δραστηριότητα.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 4 διαδοχικές φάσεις που περιλαμβάνουν 4 συναντήσεις σε 4 ευρωπαϊκές χώρες. Σε κάθε συνάντηση θα ενεργοποιηθεί μια ομάδα 16 νέων μελλοντικών επιχειρηματιών προερχομένων από τη Γαλλία, την Ελλάδα (Λευκάδα), την Ιταλία και τη Ρουμανία, για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία κι εμπειρίες, ν’ανακαλύψουν τις πραγματικές συνθήκες, τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες τοπικής κλίμακας, όσο και την ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με την επιχειρηματικότητα των νέων.
Κατά τη ροή του προγράμματος, οι νέοι θα σχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν μαζί ένα διαδικτυακό club νέων ευρωπαίων μελλοντικών επιχειρηματιών, το οποίο θα επιτρέψει την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων στην επιχειρηματικότητα, θα καλλιεργήσει μια κοινή κουλτούρα επιχειρηματικότητας που θ’αφορά ειδικά τους νέους της Ευρώπης. Το club θα διευκολύνει την υποστήριξη σε μελλοντικούς νέους επιχειρηματίες και θα ευνοήσει την επιχειρηματικότητα μεταξύ της ευρωπαϊκής νεολαίας. Θα επιτρέψει να δρομολογηθεί μια μόνιμη επικοινωνία μεταξύ των ντόπιων και των ευρωπαίων πολιτικών αφενός, και των νεαρών επιχειρηματιών και μελλοντικών επιχειρηματιών αφετέρου. Θα επιτρέψει επίσης την αύξηση της συμμετοχής των μελλοντικών επιχειρηματιών αυτών στην λήψη πολιτικών αποφάσεων.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Λευκάδα από 14-17 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμε νέους και νέες από την περιοχή της Λευκάδας που ενδιαφέρονται για το παραπάνω θέμα να δηλώσουν συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκάδα έως την Τρίτη 14/11/2012. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για το ακριβές πρόγραμμα της συνάντησης και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης στο τηλέφωνο 2545023123 ή στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Καραβέλλα 12 ή μέσω e-mail στη δ/νση pistes_solidaires@yahoo.gr.

entrepreneur poster

 

Προηγούμενο άρθροΠανόραμα της Νικιάνας
Επόμενο άρθροΠρωτάθλημα Bowling