Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο Ντελάλης στο Mylefkada

Ο Ντελάλης στο Mylefkada

0

Γίναμε «Κολομβία των Βαλκανίων!» Και δεν έχουμε δει, ακόμη τίποτα!

Γεια σας και χαρά σας πατριώτες μου. Έχουμε καιρό να τα πούμε. Μου λείψατε. Κάτι οι δουλειές, κάτι τα απρόβλεπτα  της ζωής και της καθημερινότητας, κάτι από δω και κάτι από κει, χαθήκαμε για λίγο. Να όμως που είμαστε πάλι μαζί και τα λέμε.

Πολλά και διαφορετικά αυτά που μας συμβαίνουν. Άλλα όμορφα και δημιουργικά και άλλα άσχημα και διαλυτικά! Η ζωή όμως, έτσι και αλλιώς έχει πάντα τις ομορφιές της, αλλά και τα προβλήματά της.

Ζούμε σε μια αλλοπρόσαλλη, όσο και επικίνδυνη εποχή!

Βλέπετε τι γίνεται! Υποκλοπές, εκβιασμοί, παρακρατικές μέθοδοι, μίζες, καταγγελίες, μαύρα χρήματα, παρακολουθήσεις, κοριοί και καταγραφές, συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει τη δεκαετία του 1980! Ξεπεσμός του πολιτικού συστήματος! Καμιά εικοσαριά μεγαλοεπιχειρηματίες, μαζί με την ΕΥΠ καταγράφουν ακόμη και την αναπνοή μας! Με τον «Μεγάλο Αδελφό», να παρακολουθεί τα πάντα!

Γέμισε η χώρα από «μαγαζιά, παραμάγαζα και παράγκες!». Μπόχα, δυσωδία και σκάνδαλα καλά κρατούν! Ένας Μιωνή, τους χορεύει όλους στο ταψί!

Κασέτες και ηχητικά ντοκουμέντα, «φυτρώνουν» από παντού! «Σε γράφω και με γράφεις!». Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο στούντιο ηχογραφήσεων! Κάμερες παντού! Σε συνεχή βιντεοσκόπηση, ακόμη ο Έβρος και το Αιγαίο!

Ένα «σάπιο σύστημα» αντάμα με μια «σάπια και ανήμπορη κοινωνία!». «Είσαι σκέτο παρακράτος», που λέει και ο Ζαμπέτας!

«Θεόσταλτοι», ψευτογιατροί, απαγωγές, απάτες, πλημμύρες καλοκαιριάτικα! Και όλα αυτά να συμβαίνουν «χωμένοι» ακόμη μέσα στην πανδημία του κορωνοιού!

Όλοι είναι στα χαμένα, έτζασε ο κόσμος όλος! Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!

Ένα ταξίδι στον «θαυμαστό κόσμο της διαδικτυακής ενημέρωσης!»

Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί! Με μια κοινωνία παρατημένη! Με μια  κοινωνία και τους πολίτες της στο «απόσπασμα!». Βομβαρδίζεται ο κόσμος καθημερινά, κάθε ώρα και λεπτό από δυσάρεστες κατά το πλείστον ειδήσεις! Ενίοτε άχρηστες και παραπλανητικές! Που  αποδιοργανώνουν την κοινωνία και αποξενώνουν τους πολίτες από τον στόχο τους!

Μπλέχτηκαν οι γραμμές της ενημέρωσης. Βλέπουν τα μάτια μας εικόνες άγριες και σοκαριστικές και ακούνε τα αφτιά μας ειδήσεις  παράτερες και απαξιωτικές!

Ειδήσεις ειπωμένες και γραμμένες, όχι μόνο από τους λειτουργούς της ενημέρωσης, αλλά και από τους δημοσιογραφούντες, δημοσιολογούντες και παντός είδους σχολιαστές, που «κατέκτησαν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Στο άναρχο πεδίο του διαδικτύου, βρέθηκαν «αμπλαούμπλα δημοσιογραφούντες και παντός είδους αφεντικά!». Που αντικατέστησαν και τις περισσότερες φορές έδιωξαν και αυτούς τους υπηρέτες του δημοσιογραφικού λειτουργήματος!

Έτσι, βρήκε χώρο και άνθισε η οργανωμένη παραπληροφόρηση, οι συγκυριακοί στόχοι (μικροπολιτική, στοχοποίηση, απόκρυψη αλήθειας, αποπροσανατολισμός), που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας και των πολιτών σε θεσμούς και πρόσωπα.

Απέκτησαν λοιπόν ένα μέσο επικοινωνίας, συνήθως site με απώτερο σκοπό, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος στη συνέχεια, για προσωπικά οφέλη και προβολή! Αυτό συμβαίνει κατά κόρον σε όλη την επικράτεια. Μιλάνε επί παντός επιστητού και προσφέρουν ενημέρωση με χαμόγελο! Δημοσιεύουν άκριτα το προσωπικό τους εγώ και ενίοτε λειτουργούν «delivery τρίτων!». Γίνονται κήνσορες και τιμητές των πάντων, αφορίζοντας πρακτικές και μηδενίζοντας προσπάθειες. Ως «Λουδοβίκοι» της ενημέρωσης  «τρομάρα» τους ψέγουν, καταγγέλλουν και απαξιώνουν προσπάθειες και δράσεις θεσμών και προσώπων!

«Στην Ελλάδα  ό, τι δηλώσεις, είσαι!». Η συγκεκριμένη φράση μπορεί να ειπώθηκε από τον σπουδαίο Έλληνα, ζωγράφο και σκηνογράφο Γιάννη Τσαρούχη, αλλά η πατρότητα της ανήκει στον δικό μας Λευκαδίτη πατριώτη, θεατράνθρωπο, ηθοποιό και αγωνιστή της αριστεράς, Τζαβαλά Καρούσο!

Αυτή η φράση λοιπόν βρίσκει πλήρη εφαρμογή στις μέρες μας, όπου όλα είναι ένας ατέλειωτος αχταρμάς!

Η παραπληροφόρηση, η χαιρεκακία, η εμμονή και η εμπάθεια, όλα μαζί στη φαρέτρα της ενημέρωσης των σχολιαστών παντός είδους και διαμετρήματος. Τα fake news όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά εξακολουθούν να «χαίρουν» της εκτίμησης των «εύκολων πολιτών» και προς το παρόν υποτάσσονται στη γενική ρήση: «το ψέμα κάνει το γύρο του κόσμου, πριν η αλήθεια, προλάβει να βάλει τα παπούτσια της!».

Η στρέβλωση της πληροφόρησης και της ενημέρωσης, από την κατηγορία των δημοσιολογούντων και σχολιαστών στο διαδίκτυο, ήταν και είναι βούτυρο στο ψωμί τους για τις εύκολα μεταβαλλόμενες θέσεις και συνειδήσεις. Είναι γενναιόδωροι στο κακό σχόλιο και συγκρατημένοι στην καλή κουβέντα!

Είναι να απορεί κανείς με όλους αυτούς που σουλατσάρουν σερφάροντας και σχολιάζοντας στο διαδίκτυο, αυτούς που γράφουν στα μπλοκ, που κοτσάρουν ό, τι τους κατέβει στο φέϊσμπουκ, που το «παίζουν» δημοσιογράφοι και δημοσιεύουν τα κάθε τι, στα «παρεμβατικά « τους site!

Ξεκινάνε το πρωί, ως άλλοι «αστυνόμοι Σαΐνης» και καταλήγουν το βράδυ, ως άλλες «Πυθίες» που λένε τα μελλούμενα! Που προδικάζουν ακόμη και το αποτέλεσμα!

Κήνσορες, τιμητές και επιτηρητές των πάντων! Όλοι αυτοί κρίνουν, επικρίνουν και κατακρίνουν όλους ανεξαιρέτως! Ιδιαιτερότητα τους,  η άρνηση που κατατείνει στην εμμονή και ενίοτε στην εμπάθεια! Στο τέλος, καταλήγουν να αυτογελειοποιούνται και να γίνονται γραφικοί!

Στην εποχή λοιπόν της πλειάδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ιστοσελίδες), των δημοσιογραφούντων, δημοσιολογούντων και σχολιαστών, μέσω φέισμπουκ και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπερδεύτηκε το δημοσιογραφικό σχόλιο με την ανερμάτιστη οτινανολογία ( ό, τι νάναι δηλαδή), και η καλοπροαίρετη και εμπεριστατωμένη κριτική με την εμμονή και την εμπάθεια!

Ο λόγος και η προσπάθεια διαφόρων στο διαδίκτυο, είτε είναι ιδιοκτήτες, είτε είναι σχολιαστές διαφόρων «ετικετών», σε ιστοσελίδες που θέλουν να αποκαλούνται «ενημερωτικές», με στόχο να μειώσουν ή να απαξιώσουν μια προσπάθεια, αποτελεί – όπως προείπα – τον ορισμό της εμμονής, της εμπάθειας και της αυτογελειωποίησης!

Δείχνουν, λες και περιμένουν στη γωνία, να δουν τι θα γραφτεί για «αντιπάλους και μη», για «αρεστούς και μη»,  «για «συγχρωτισμένους και μη», για «συνοδοιπόρους και μη», για  … για …  προκειμένου να ξεκινήσουν το «θεάρεστο έργο τους!».

Καρφώνονται ανερυθρίαστα, αρκεί να δείξουν την εμμονή τους και την αντιπάθειά τους σε θεσμούς και πρόσωπα!

«Κοπιάρουν» κείμενα από άλλα ΜΜΕ, χωρίς να αναφέρουν τις πρωτογενείς πηγές, χωρίς σεβασμό στη δουλειά των άλλων, προκειμένου να εμπλουτίσουν τη δική τους λειψυδρία στην ενημέρωση!

Δεν έχουν πραγματικά το «θεό» τους!

Ειδήσεις με λευκαδίτικο άρωμα και φωτεινό χαμόγελο!

Η Λευκάδα, τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει από αυθεντίες και ξερόλες! Όλοι μιλάνε για όλα και επί παντός επιστητού! Άλλοτε χαιρέκακα και άλλοτε με χαμόγελο! Βέβαια, όλα τα «σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν!». Έχοντας μάλιστα – όπως οι ίδιοι «βαυκαλίζονται» – την πατρότητα των γεγονότων! Είτε είναι θεσμικοί, είτε αγγελιοφόροι της ενημέρωσης! Γήπεδό τους, κάθε μέσο έκφρασης. Ιδιαίτερα, ιστότοποι, ιστοσελίδες και κοινωνικά μέσα δικτύωσης! Εκεί, όπου παίρνουν φωτιά τα τόπια! Εγωκεντρισμός, αλαζονεία, έπαρση, αυτοπροβολή, αμετροέπεια, υπεροψία, κομπορρημοσύνη, χαιρεκακία, κακεντρέχεια, εμμονές, εμπάθεια, εχθρότητα και πάθη αναδύονται όπως η μυρουδιά από τα σκουπίδια. Γιατί η Λευκάδα για όσους αρνούνται ακόμη να το πιστέψουν βρωμάει!

Το «κακό του το χάλι», έχει της Καρυάς το λιβάδι. Από τα ανεπιτήρητα δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο! Ούτε αμπέλια, ούτε λαθύρια, ούτε κηπευτικά, ούτε τίποτα. Αφού δεν βρίσκουν άκρη οι Καρσάνοι με τα θέμα αυτό, λέω να δώσουνε ένα μέρος να χωθεί και να φτιάξουνε δυο – τρία βοηθητικά γήπεδα να γυμνάζεται η νεολαία της Λευκάδας που το έχει ανάγκη.  

Τώρα που είπα για γήπεδα, θυμήθηκα τον φίλο μου τον Τσουκαλαδιώτη, που μου είπε να μάθω τι γίνεται με το γήπεδο στο χωριό! Του είπα ότι δεν χρειάζεται να μάθω γιατί ξέρω και εγώ όπως όλοι οι «ξερόλες» στη Λευκάδα τι θα γίνει. Και αυτό που του είπα, είναι αυτό που αποφασίστηκε στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ότι δηλαδή κηρύχτηκε έκπτωτος ο εργολάβος και ξανά μανά από την αρχή! Βέβαια, είχε προηγηθεί η συνάντηση του Προέδρου του συλλόγου της Αναγέννησης Τσουκαλάδων, ενός αξιόλογου, δραστήριου και δυναμικού Τσουκαλαδιώτη, του Γεράσιμου Σταματέλου, ο οποίος, ούτε λίγο – ούτε πολύ, με την ανακοίνωσή του είχε προδικάσει και το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Λευκάδας. Ένα ζωτικό, όχι μόνο για τους Τσουκαλάδες, αλλά  και για ολόκληρη τη Λευκάδα και την αθλούμενη νεολαία θέμα, που το βλέπει ο οραματιστής του, αλλά και αυτός που έβαλε τα πρώτα του θεμέλια, βρίσκοντας τα χρήματα για να γίνει το έργο, από το 2013 παρακαλώ, ο επίσης Τσουκαλαδιώτης Φώντας Βεργίνης, πρώην Βουλευτής Λευκάδας και Διοικητής του ΟΓΑ, βλέπει σήμερα το έργο αυτό να μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας!».

Φεύγω από τους Τσουκαλάδες και πάω στους Σφακιώτες. Εκεί μου κάνουν παράπονα, πως ο σημερινός Δήμαρχος, τους είχε υποσχεθεί πως με το που θα τελειώσει το πρωτάθλημα (το πρωτάθλημα και λόγω του κορωνοιού, τέλειωσε από τον Μάρτιο), θα έφτιαχνε τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων στο γήπεδο των Σφακιωτών, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα!

Στο νοσοκομείο ό, τι γίνεται, αντί να το μαθαίνουμε από τον καθ’ ύλην αρμόδιο τον Διοικητή του, το μαθαίνουμε από τον Βουλευτή. Προσλήψεις γίνονται στο Νοσοκομείο, ασθενοφόρα αγοράζονται  για το Νοσοκομείο, γιατροί έρχονται στο Νοσοκομείο, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τοποθετείται στο Νοσοκομείο, στο «τσακ και μπαμ», ο Βουλευτής με ένα δελτίο τύπου και τις απαραίτητες φωτογραφίες να το συνοδεύουν πάντα, μας ενημερώνει καλύτερα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!

Και επειδή, αυτή η κυβέρνηση έχει ως μότο «όλα στο φως», ας ανεβάσουν και στη διαύγεια τις προσλήψεις που γίνανε στο Νοσοκομείο. Δεν έχει σχέση αν δεν είναι μόνιμες οι θέσεις και είναι 24μηνης διάρκειας. Εξάλλου, στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!».

Αυτά για σήμερα, αν και έχω πολλά και σημαντικά στις αποσκευές μου να σας πω. Την άλλη Παρασκευή περιμένετε περισσότερο ΝΤΕΛΑΛΗ!

Εις το επανιδείν!

Υ.Γ 1 Εκεί στον Άγιο Μηνά, αφού έγινε το έργο όπως έγινε, καλό είναι να γίνουνε και οι απαραίτητες διαγραμμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα! Κοντοστέκονται οι άνθρωποι μες στη μέση, γιατί περνάνε τα αυτοκίνητα και δεν ξέρουν τι να κάνουν! Είναι θέμα ασφάλειας!

Υ.Γ. 2 Εκεί στο Πνευματικό Κέντρο, καλό είναι οι υπεύθυνοι αν δεν μπορούν να έχουν στην είσοδο μάσκες για τους επισκέπτες, τουλάχιστον να τους ενημερώνουν πως πρέπει να φοράνε μάσκες, ακόμη και γάντια και να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις κατά την επίσκεψή τους σε αυτό. Προσέχουμε είπαμε για να έχουμε!

Προηγούμενο άρθροΣυγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ του Τηλυκράτη
Επόμενο άρθροΠρομήθεια 5 ασθενοφόρων αλλά και 2 πλωτών ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ προγραμματίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – 1 για τη Λευκάδα