Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο Ντελάλης τώρα και στο mylefkada.gr!

Ο Ντελάλης τώρα και στο mylefkada.gr!

0

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες μου, γεια σας και χαρά σας, καλό μήνα και Καλή Σαρακοστή!

Χαίρομαι και εγώ που από σήμερα θα έχετε την ευκαιρία, φαντάζομαι και τη χαρά να με διαβάζετε στη μεγαλύτερη και εγκυρότερη ιστοσελίδα του νομού, το αγαπημένο σας mylefkada.gr

Κάθε Πέμπτη λοιπόν, θα έχετε τη δυνατότητα να παίρνετε μια «πρόγευση» ανάγνωσης από τα γραφόμενα του Ντελάλη! Μια μικρή «τζούρα» ενημέρωσης και την Παρασκευή θα με διαβάζετε ολόκληρο, αυτούσιο μέσα από την αρχαιότερη, εγκυρότερη και πολυφωνική εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας!»

Καλή ανάγνωση και καλή δύναμη συμπατριώτες μου όπου και αν είστε, όπου και αν βρίσκεστε!

Κορονοϊός, Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, όλη η χώρα σε κλοιό! 

Ο Μάρτιος μας άφησε και παρελάσαμε, μας άφησε να πετάξουμε τον χαρταετό και μας άφησε να κάνουμε και Κούλουμα! Φαίνεται όμως, κάθε τόσο, να αλλάζει «γούστα» και να μπαίνει με άγριες διαθέσεις, όπως άγριες είναι και οι καταστάσεις με το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τον Κορονοϊνό! Κορονοϊός, Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, όλη η χώρα σε κλοιό!

Ψυχραιμία πατριώτες!

Ψυχραιμία συμπατριώτες μου! Από τη μια μεριά το προσφυγικό – μεταναστευτικό και από την άλλη ο κορονοϊός! Οι εξελίξεις καθημερινές και ραγδαίες! Ο αντίκτυπος κοινωνικός και οικονομικός! Ο κορονοϊός, είναι εδώ και είναι μια τραγική πραγματικότητα! Ζούμε έτσι, ως χώρα με εικόνες πρωτόγνωρες, εικόνες που τις βλέπουμε μέσα από τις τηλεοράσεις ως … … αποκλειστική υπόθεση χωρών του εξωτερικού! Κόσμος προβληματισμένος και φοβισμένος! Με ή χωρίς μάσκες, οι ίδιες απορίες! Που πάμε πατριώτες μου! Η ανησυχία και ο φόβος για όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν μπορούν να απαγορευτούν! Μπορεί οι καρναβαλικές εκδηλώσεις να απαγορεύτηκαν, κάποιες άλλες να έγιναν, κούλουμα κάναμε χωρίς πρόβλημα, ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και έτσι καταφέραμε να πετάξουμε και τον αετό μας! Ας είναι καλά οι καταπληκτικές παραλίες μας και τα όμορφα οροπέδιά μας, που μας φτιάχνουν τη διάθεση και ξεφεύγουμε από την καθημερινότητά μας! Τώρα, ας φανούμε ψύχραιμοι γιατί στο τέλος δεν μας απέμεινε τίποτε άλλο! Για το λόγο αυτό, πατριώτες μου, ψυχραιμία παντού!!!

Ο «καλοκαιρινός Καρνάβαλος» έρχεται;

 Ακούω παντού και διαβάζω επίσης, πως αρκετοί Δήμοι μαζί με τους οργανωτές των καρναβαλικών εκδηλώσεων, σκέφτονται να πραγματοποιήσουν τις καρναβαλικές παρελάσεις τον Ιούνιο! Δεν είναι κακή ιδέα, αν ρωτάτε τον Ντελάλη! Προτείνω μάλιστα, στον αγαπητό Δήμαρχό μας και στους οργανωτές μας, να αφήσουν πρώτα να γιορτάσουμε την Κυρά  Φανερωμένη μας τον Ιούνιο, βοήθειά μας κιόλας, και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και η παρέλαση του Καρνάβαλου, να γίνουν μετά, λίγο αργότερα, κατά τον Ιούλιο! Τότε, που θα έχουν «σφίξει» και οι ζέστες και θα έχουν «στείλει» τον κορονοϊό για «μπάνια!». Είναι η καλύτερη ευκαιρία, συμπατριώτες μου, γιατί έτσι, δεν θα χρειαστεί να μασκαρευτούμε! Αφού έτσι και αλλιώς τότε, λόγω καλοκαιριού θα είμαστε όλοι «ξεβράκωτοι, «ζόρκοι» που λέμε στη Λευκάδα! Δεν θα χρειαστούν λοιπόν, μάσκες και μασκαρέματα, είναι πολυδάπανες και οι στολές! Λέω μάλιστα, τα άρματα και οι ομάδες, να ξεκινήσουνε από τον Άη Μηνά, να διασχίσουνε όλο το παζάρι και μόλις φτάσουνε στην παραλία, στον Πόντε δηλαδή, να μην σταματήσουν, αλλά να πάνε βουρ για Αμμόγλωσσα, Κάστρο, Γύρα, Μύλους και να κατασκηνώσουνε  στον Αη Γιάννη!!! Και εκεί να στηθεί ένα τρικούβερτο γλέντι μέχρι πρωίας και έτσι θα δοθεί και η ευκαιρία να «ξεπλυθούν» οι όποιες αμαρτίες του χειμώνα! Τι λέτε;

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Με τον κορονοϊνό, δεν «παίζουμε!!!»

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, «Τα Νέα της Λευκάδας», Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, ο Ντελάλης, για το θέμα του κορονοϊού και όσον αφορά τον τομέα της ενημέρωσης των πολιτών στο νομό, αλλά και τα μέτρα πρόληψης που έπρεπε να έχουν πάρει εδώ και καιρό, όλοι μα όλοι, οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες (Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Νοσοκομείο, Ιατρικός Σύλλογος, κ.λ.π., έγραφε τα παρακάτω:

«Με αφορμή λοιπόν, την επέλαση του «φονικού» ιού του κορονοινού, αλλά και των εποχικών λοιμώξεων του αναπνευστικού και τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς σε ενήλικες και παιδιά, θα μπορούσε λέω λοιπόν, και μάλιστα από κοινού, Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Ιερά Μητρόπολη, Νοσοκομείο, Ιατρικός Σύλλογος και άλλοι φορείς, σε συνεργασία πάντα με την Πολιτεία, να διοργανώσουν ακόμη και τώρα, παρότι δεν προσφέρονται οι πολυπληθείς μαζώξεις και συγκεντρώσεις μια ημερίδα, μια ανοιχτή εκδήλωση, αν όχι αυτά, να διανεμηθεί στα σχολεία  και αλλού έντυπο υλικό, που θα αναφέρεται στην πληρέστερη και πραγματική ενημέρωση και στα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνονται από τους πολίτες και επισκέπτες στο νησί! Τόσα δελτία τύπου κυκλοφορούν καθημερινά στη Λευκάδα, και μάλιστα «για ψύλλου πήδημα» που λέει και ο λόγος, και δεν βρίσκεται πατριώτες μου ένα δελτίο τύπου, έστω μια ανακοίνωση, που αφορά την υγεία μας και κατ’ επέκταση την ίδια τη ζωή μας; Τι να πει κανείς!!!».

Εκ των υστέρων, αφού και ο Π.Ο.Υ., (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), είχε χαρακτηρίσει τον κορονοϊό ως παγκόσμια επιδημία, όταν κυβέρνηση και υπουργεία έβγαζαν τη μια ανακοίνωση μετά την άλλη, και ενημέρωναν τους πολίτες της χώρας και όχι μόνο, πως πρέπει να συμπεριφέρονται απέναντι στον ιό, είδαμε στο νησί να παίρνονται κάποιες αποφάσεις και μέτρα, πάλι στο πόδι που λέμε, και αφού αυτά που έγραψε ο Ντελάλης, στα «Νέα της Λευκάδας», άρχισαν να διαβάζονται από επίσημους και μη στη Λευκάδα! Και το κάνω, όσο γίνεται πιο «λιανά!». Και το κάνω, με ταπεινότητα και σεβασμό, αλλά και με ευθύνη και συνέπεια, απέναντι στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών στο νομό! Η εφημερίδα, για όσους και όσες τυχόν δεν γνωρίζουν, κυκλοφορεί στο νησί από τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Βρίσκεται δηλαδή, έχει τοποθετηθεί στα σημεία πώλησης και έχει κρεμαστεί στα περίπτερα, από τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης! Μέχρι τότε λοιπόν, στη Λευκάδα, δεν υπήρχε καμιά ανακοίνωση, ούτε καν «δείγμα» ανακοίνωσης, από κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα στο νησί, για «μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης του κορονοϊνού!».  Στις 15.55.14,σε τοπικό ιστότοπο, «σκάει» η πρώτη ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή, «για προληπτικά μέτρα του Δήμου», σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού! Μετά ακολούθησαν και άλλες ανακοινώσεις από άλλους φορείς! Τι θέλω να πω με αυτό, δηλαδή! Πως το «προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν!». Και αυτό, γιατί όλα όσα ακολούθησαν, έγιναν λίγο βιαστικά, λίγο πρόχειρα! Δεν φάνηκε δηλαδή, να έχει γίνει κάποια προεργασία, δεν φάνηκε, να ήταν έτοιμες οι ενέργειες και δράσεις από καιρό! Και το κυριότερο! Όχι συντεταγμένα, από κοινού δηλαδή! Πάντως, αν ο Ντελάλης, κατάφερε και «ξύπνησε» και ταυτόχρονα «ενεργοποίησε», τα όποια αντανακλαστικά των υπευθύνων, δεν αναζητά τα εύσημα! Απλά, πιστεύει ότι έκανε το καθήκον του, που δεν είναι άλλο, από αυτό της έγκαιρης, έγκυρης και αποκαλυπτικής ενημέρωσης! Και κλείνω το σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά την υγεία όλων μας, πως φίλτατοι άρχοντες στη Λευκάδα, από όποια θέση και αν είστε και υπηρετείτε τους πολίτες στο νομό, οφείλετε να είστε πάντα έτοιμοι και μάχιμοι, και κυρίως ωφέλιμοι!!!

Υ.Γ. Για το τέλος, ο Ντελάλης σας «σερβίρει» και μια αποκλειστικότητα! Οι καλά πληροφορημένες πηγές μου λοιπόν, λένε, ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, δηλαδή 28 και 29 του μήνα, εκτός απροόπτου, θα γίνει στη Λευκάδα το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων! Σε συνέχεια της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε πριν λίγο καιρό στη Λευκάδα, έρχεται τώρα και το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο στο νησί! Φαίνεται, πως η αρμονική συνεργασία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Κράτσα και του Αντιπερειφεριάρχη Π. Ε. Λευκάδας κ. Κτενά αποδίδει καρπούς! Και εδώ, σας λέω και πάλι συμπατριώτες μου, πως για τη Λευκάδα, τα καλύτερα έρχονται!

 

Προηγούμενο άρθροΔήμος Λευκάδας : Οδηγίες για τον κορωνοϊό (Covid-19)
Επόμενο άρθροΑπολογισμός Φιλανθρωπικής βραδιάς τρέχοντος έτους 2020 Οίκου Πρόνοιας (Γηροκομείο) Λευκάδος.