Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Παστίλιες για τον πόνο του άλλου

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου

0
carousel big1

carousel big1

Εσύ τις παίρνεις κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ: Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Με τη συμβολική αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ευάλωτους ασθενείς, «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60 €), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

image645

Aγόρασες τις Παστίλιες από το φαρμακείο, αλλά θες να στηρίξεις ακόμη πιο δυναμικά αυτή την καμπάνια αλληλεγγύης; Ανέβασε τη φωτογραφία σου και γίνε κι εσύ ένα από τα πολλά «πρόσωπα» της καμπάνιας, μαζί με πολλούς καλλιτέχνες, συγγραφείς, αθλητές, υποστηρικτές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Η κίνησή σου αυτή θα βοηθήσει να «μεταδώσεις» το μήνυμα σε περισσότερους ανθρώπους που νιώθουν τον πόνο του άλλου και θέλουν κι αυτοί να υποστηρίξουν τις Παστίλιες.

about image3

Σε μια απομονωμένη περιοχή του Νίγηρα, πέρυσι, ένα μικρό νοσοκομείο μόλις άνοιγε τις πύλες του για να υποδεχθεί εκατοντάδες άρρωστα και υποσιτισμένα παιδιά. Οι μητέρες τους, που είχαν περπατήσει 50 χλμ μέσα στη βραχώδη έρημο, χωρίς νερό, για να αναζητήσουν το νοσοκομείο, έφταναν με αγωνία και προσμονή στα πρόσωπά τους. Aνάμεσα στα παιδιά, η μικροσκοπική, υποσιτισμένη Φατίμα, που αφού έμεινε ένα μήνα στο νοσοκομείο, καταφέραμε να την κάνουμε να ανακτήσει το κανονικό της βάρος ώστε να γυρίσει υγιής στο χωριό της. Όταν έφευγε, χαμογελώντας ρώτησε: «Τα άλλα παιδιά θα γίνουν καλά;». Η απάντηση είναι ναι, μπορούν να γίνουν καλά, γιατί χάρη στη συνδρομή 4.500.000 δωρητών μας σε όλη τη Γη και στη συντονισμένη προσπάθεια μας, η ιστορία της κάθε μικρής Φατίμα, μπορεί να έχει καλό τέλος. Σήμερα, πετυχαίνουμε να δρούμε σε περισσότερες από 65 χώρες για να σώζουμε ζωές. Το 2011 πετύχαμε να εξετάσουμε 8.300.000 ασθενείς. Να εμβολιάσουμε 5.034.000 ανθρώπους κατά της ιλαράς. Να περιθάλψουμε 408.000 υποσιτισμένα παιδιά στα επισιτιστικά μας κέντρα. Να χαρίσουμε επιβίωση σε 433.500 ασθενείς με HIV/AIDS.

Kατορθώνουμε επίσης, με πρωτοβουλίες όπως η σταθερή εκστρατεία μας για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα, να εξασφαλίζουμε φτηνές θεραπείες για τις «ξεχασμένες ασθένειες» και τη σταθερή πρόσβαση εκατομμυρίων ασθενών στα φάρμακά τους, παρά την αντίθετη πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών και πολλών κυβερνήσεων που σταθερά βάζουν το κέρδος πριν την ανθρώπινη ζωή. Κατορθώνουμε να παρεμβαίνουμε σε επείγουσες εμπόλεμες συρράξεις και σε φυσικές καταστροφές ήδη από τα πρώτα 24ωρα, φτάνοντας συχνά εκεί όπου δεν φτάνει κανείς άλλος, σε σημεία όπου έχουν διαλυθεί οι υποδομές υγείας για να φέρουμε ξανά ζωή. Κατορθώνουμε να οδηγούμαστε με γνώμονα μόνο την ανθρώπινη ανάγκη –ανεξάρτητα από οικονομικά συμφέροντα, από πολιτικές ατζέντες, από φυλετικά, θρησκευτικά, ή άλλα κριτήρια. Και να είμαστε αμερόληπτοι στην παροχή βοήθειας ακόμη κι όταν οι άνθρωποι που πλήττονται βρίσκονται δίπλα μας, στην Ελλάδα. Αλλά και στη χώρα μας, σήμερα, στην εποχή αυτής της άνευ προηγουμένου αδυσώπητης οικονομικής κρίσης, κατορθώνουμε να είμαστε πλάι στους πλέον ευάλωτους και «ξεχασμένους» ασθενείς, στους αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με επιστημονική ανάλυση και οδηγό τον παγκόσμιο «χάρτη» ιατρικής ηθικής, έχουμε προσφέρει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε «νεοάστεγους», σε ευάλωτους πρόσφυγες, ή σε περιπτώσεις μεταδοτικών ασθενειών που κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Η δράση μας είναι γεμάτη από επιτυχίες αλλά και προκλήσεις. Μαζί όμως μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Όσο εσείς κι εμείς «πάσχουμε» από τον «ασθένεια» της αλληλεγγύης, η θεραπεία μας θα είναι η ανακούφιση του πόνου του άλλου. Είτε αυτός ο άλλος που υποφέρει είναι η «Άννα» στο κέντρο της Αθήνας, είτε «Φατίμα», σε ένα χωριό στο Νίγηρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση επισκεφθείτε το www.msf.gr

carousel big3

Πηγή: pastilies. gr

Προηγούμενο άρθροΦινάλε στη συνεργασία Νίκου Βουρνά και Δόξας Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚαι εμφανίζεται η δυσλεξία…