Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Ο γέροντας «Παστίτσιος» και η ατιμωρησία των φονιάδων

Ο γέροντας «Παστίτσιος» και η ατιμωρησία των φονιάδων

0
pastitsios

pastitsios

Άρθρο του Μιχάλη Μακρόπουλου.

Συνελήφθη λοιπόν ο 27χρονος νεαρός που ανήρτησε στο διαδίκτυο τον σατιρικό γέροντα «Παστίτσιο», μετά κι από διαμαρτυρία βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Για να εξηγούμαι, το χιούμορ του «Παστίτσιου» μου φαίνεται κρύο, σαχλό, μπορεί μάλιστα και προσβλητικό σε κάποια σημεία.

Ωστόσο, σε τι διαφέρουμε εντέλει απ’ τους μουσουλμάνους που ανά τον κόσμο ωρύονται για την (απείρως κακόγουστη) ταινία με θέμα τον Μωάμεθ; Καταρχάς, μια θρησκεία που στέκεται γερά στα πόδια της δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτε. Δε διώκει – αν η πίστη έχει βάθος, απλώς αγνοεί. Αλλ’ αυτό είναι το λιγότερο. Συνελήφθη ο δημιουργός του Παστίτσιου, όμως οι φονιάδες ανθρώπων που, έστω και κακώς, φτάνουν ως τον τόπο μας μη έχοντας στον ήλιο μοίρα, αυτοί παραμένουν ελεύθεροι, με την ανοχή και μάλιστα με την ευλογία κάποιων που τόσο προσβλήθηκαν από τον γέροντα «Παστίτσιο».

Ψευδευλάβεια και μισαλλοδοξία, και η Ελλάδα σ’ ένα σταυροδρόμι − οκονομικό, αλλά πρωτίστως ηθικό. Μεσανατολικός μεσαίωνας, λοιπόν, ή η καταδίκη της μισαλλοδοξίας, η καταδίκη των ψευδευλαβών και των φονιάδων, που ταιριάζει με κάποιον που θέλει να λέγεται μέλος μιας Εκκλησίας αληθινά χριστιανικής και μιας χώρας που, μεταξύ πολλών άλλων, γέννησε τον πατριώτη, αλλά κάθε άλλο παρά εθνικόφρονα και μισαλλόδοξο, Παλαμά;

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκό πρόγραμμα ”Πολιτισμός, 2007-2013”
Επόμενο άρθροΜέχρι οι άντρες να νιώσουν τι σημαίνει εγκυμοσύνη…