Αρχική Top Stories Περιπατητική διαδρομή στη περιοχή “Δάφνη” του Σύβρου

Περιπατητική διαδρομή στη περιοχή “Δάφνη” του Σύβρου

0

Κείμενο-φωτογραφίες Κώστας Σκλαβενίτης

Η Λευκάδα είναι ένα προικισμένο νησί για τις πολλές φυσικές του ομορφιές.

Οι πασίγνωστες παραλίες όλοι γνωρίζουμε πως είναι ο πόλος έλξης των επισκεπτών στη τουριστική περίοδο, παραλίες με καταγάλανα νερά και απέραντες αμμουδιές που κάθε χρόνο ψηφίζονται από τις καλύτερες στο κόσμο.

Η ορεινή Λευκάδα έχει κι αυτή τις δικές της ομορφιές με τη σημαντική βλάστηση, μια ιδιατερότητα που διακρίνει όλα τα Ιόνια νησιά.

Ωστόσο πέρα από τη πανδαισία χρωμάτων που προσφέρει υπάρχουν και κάποιες ξεχωριστές περιπατητικές διαδρομές οι οποίες είναι τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους.

Αναφορά σήμερα στο εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής “Δάφνη” στο χωριό του Σύβρου.

Μία διαδρομή που εντάσσεται στο “Μονοπάτι των Πηγών” που ενώνει τα τρία ορεινά χωριά Βουρνικά, Άγιο Ηλία και Σύβρο μήκους εννέα χιλιομέτρων μέσα στο πράσινο και τα πολλά νερά των πηγών της περιοχής αυτής.

Η επίσκεψη στο φαράγγι της “Δάφνης” έγινε μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού Αναστασίας Σκλαβενίτη η οποία κατάγεται από το Σύβρο.
Φτάσαμε στο χωριό και κατηφορίσαμε λιγάκι προς τη Βασιλική…σε ένα μικρό πλάτωμα υπάρχει ενημερωτική πινακίδα όλης της διαδρομής.
Η ξενάγηση άρχισε από εκεί…την είσοδο στο φαράγγι με τα τεράστια γυμνά πλατάνια αυτή την εποχή και τα τρεχούμενα νερά των πηγών.
Από τη πρώτη κιόλας στιγμή βρεθήκαμε σε έναν άλλο κόσμο, μια μικρή ζούγκλα θα έλεγα με πολύ πράσινο και μικρούς καταρράκτες.
Κάναμε την εντυπωσιακή διαδρομή με τη συντροφιά από το κελάρυσμα του νερού μέχρι τη πηγή του Αντελικού όνομα που φέρει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Σύβρου.

Με την καθυστέρηση για τις απαραίτητες φωτογραφίες(οι οποίες θα σας περιγράψουν περισσότερο το τοπίο) και την επιστροφή περιπλανηθήκαμε επί μία ώρα σε ένα πραγματικό παραμυθένιο μέρος.

Κι επειδή βρεθήκαμε σε Λευκαδίτικο χωριό η πρόσκληση για ένα κέρασμα δεν άργησε να έρθει από τους γονείς της Αναστασίας, Στέλιο και Ακριβούλα…πρόσκληση που δεχτήκαμε με ευχαρίστηση να επισκεφτούμε το σπίτι τους για ένα τρατάρισμα που λέμε το κέρασμα στη Λευκάδα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγούμενο άρθροΣε Άρτα και Αγ. Κοσμά οι αθλητές και αθλήτριες του Γυμναστικού
Επόμενο άρθροΕπαναληπτική θέση της ΝΟ.Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας Λευκάδας για το Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Λευκάδα .