Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Πού και πώς θα βρω φθηνή Τοποθέτηση Κλιματιστικού;

Πού και πώς θα βρω φθηνή Τοποθέτηση Κλιματιστικού;

0

Το καλοκαίρι είναι, όπως ξέρουμε, η εποχή του χρόνου που τα κλιματιστικά γίνονται απαραίτητα στην καθημερινή μας ζωή, καθώς μας βοηθούν να διατηρούμε δροσερό και άνετο το χώρο μας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζέστης.

Στο παρόν άρθρο, θα ασχοληθούμε με το πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού, καθώς επίσης και με άλλες παραμέτρους που αφορούν γενικότερα την κλιματιστική μας μονάδα και την απόδοσή της.

Οι μονάδες κλιματισμού, όπως και οποιαδήποτε άλλη μηχανική μονάδα, χρειάζεται συντήρηση και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε ορισμένα βήματα.

Στο MyConstructor, μπορείτε να βρείτε έμπειρους και αξιόπιστους τεχνικούς, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολύ οικονομικές τιμές. Στην πλατφόρμα μας, θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε μια φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού, έχοντας παράλληλα ένα εγγυημένο αποτέλεσμα για τις εργασίες που θα χρειαστούν.

Βρίσκουμε και αξιολογούμε σε καθημερινή βάση τους καλύτερους συνεργάτες μας, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι οι υπηρεσίες που σας παρέχουμε είναι εγγυημένες και οικονομικές. Κάθε φορά που πρόκειται να εντάξουμε κάποιον τεχνικό στο δυναμικό της πλατφόρμας, έχουμε φροντίσει να κάνουμε τον απαραίτητο έλεγχο.

Όλοι οι συνεργάτες μας έχουν τις απαραίτητες άδειες και τα έγγραφα, εμπειρία στον τομέα τους, πραγματικές αξιολογήσεις και πραγματικές φωτογραφίες από παλιά τους έργα. Τέλος, διατηρούμε μια αυστηρή πολιτική κυρώσεων (που φτάνουν μέχρι και τη διαγραφή), αν παρατηρηθεί ελλιπής εξυπηρέτηση ή δήλωση ψευδούς αναφοράς από τη μεριά των συνεργατών μας.

Για το MyConstructor, η φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού δεν αποτελεί σχήμα λόγου, αλλά πραγματικότητα!

Φτηνή Τοποθέτηση Κλιματιστικού με το MyConstructor – Ποιες είναι οι τιμές;

Αφού κάνετε λοιπόν, την απαραίτητη έρευνα στην πλατφόρμα μας και καταλήξετε στην καλύτερη για σας λύση, βρίσκεστε λίγα βήματα μόλις πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού.

Αρχικά, καλείται τον επαγγελματία στον οποίο θέλετε να απευθυνθείτε και ορίζετε ένα ραντεβού στον χώρο σας για την τοποθέτηση της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας κλιματισμού. Μετά την άφιξη του τεχνικού στον χώρο σας, θα γίνει αξιολόγηση της καλύτερης θέσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού και κατόπιν εγκατάσταση και σύνδεση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, όπως και εκτέλεση δοκιμαστικής λειτουργίας.

Όλες οι εργασίες που αφορούν κλιματιστικά διενεργούνται στο μέγιστο ύψος των 4 μέτρων από το δάπεδο. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται η συμπλήρωση φρέον, σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς επίσης και η βάση στήριξης, αν δεν υπάρχει, και η οποία έχει κόστος 10€. Ανάλογα με το μέγεθος του μηχανήματος η ελάχιστη ποσότητα φρέον κυμαίνεται γύρω στα 300 γραμμάρια και κοστίζει 20€ με μέγιστη ποσότητα τα 3 κιλά.

Για παράδειγμα, ένα κλιματιστικό των 9.000 btu χρειάζεται από 300gr έως 1,8 κιλά φρέον, ένα κλιματιστικό 12.000 btu από 300 γραμμάρια έως 2 κιλά φρέον και για ένα των 18.000 – 24.000 btu χρειάζεται από 300 γραμμάρια μέχρι 3 κιλά φρέον.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται χαλκοσωλήνας 2 μέτρων, καλώδιο παροχής 3 μέτρων και σωλήνας αποχέτευσης 2 μέτρων. Για μια φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού οι τιμές ξεκινούν από 70€ + φπα για κλιματιστικό των 9.000 ή 12.000 btu. Αν τυχόν χρειαστείτε μεγαλύτερο σωλήνα αποχέτευσης, θα σας κοστίσει 2€ το μέτρο, τιμή που ισχύει και για το καλώδιο παροχής ρεύματος. Για χαλκοσωλήνα η τιμή αντιστοιχεί στα 15€ το μέτρο για κλιματιστικά των 9.000 – 12.000 btu και 20€ το μέτρο για κλιματιστικά των 18.000 – 24.000 btu.

Φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού… αλλά και ποιοτική!

Μια φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού δεν σημαίνει ότι θα είναι ελλιπής ή υποδεέστερη από άλλες. Για να είμαστε λοιπόν σίγουροι για την ποιότητα των τεχνικών εργασιών, καλό είναι να γνωρίζουμε τις πιο κάτω παραμέτρους κατά την τοποθέτηση της κλιματιστικής μονάδας.

– Επιλογή του κατάλληλου σημείου για την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας.

Η εσωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται λίγο ψηλότερα από την εξωτερική. Για μια πιο οικονομική και πιο αποδοτική λειτουργία, η τοποθέτηση κλιματιστικού πρέπει να γίνει σε σημείο που θα επιτρέπει την εκπομπή του αέρα προς το κέντρο του δωματίου.

Το καλύτερο σημείο για την τοποθέτηση κλιματιστικού είναι σε τοίχο που βρίσκεται κοντά σε παράθυρα και πόρτες, επειδή ο αέρας έχει αντίθετη φορά και μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ένα αποτέλεσμα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Σε περίπτωση που το κλιματιστικό τοποθετηθεί στην κουζίνα, είναι σημαντικό να κρατήσουμε μια απόσταση μεταξύ κλιματιστικού και ηλεκτρικής κουζίνας για λόγους ασφαλείας και για να μη μαζεύει λίπος από το μαγείρεμα.

Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί επιτυχώς η φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού, είστε πλέον υπεύθυνοι για τη φροντίδα και την τακτική συντήρησή του, καθώς με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσετε οικονομική απόδοση και μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο.

– Επιλογή του κατάλληλου σημείου για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας.

Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε εύκολη πρόσβαση για τον καθαρισμό και τη συντήρησή της,  να μην είναι άμεσα εκτεθειμένη στον ήλιο και τις ακραίες καιρικές συνθήκες και να μπορεί να αερίζεται χωρίς κάποιο εμπόδιο. Η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να στηριχτεί σε μια στιβαρή μεταλλική βάση, πάνω σε αντικραδασμικά λάστιχα, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συντονισμός και πιθανόν κραδασμοί.

Θα πρέπει επίσης να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις γύρω από την εξωτερική μονάδα, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη μηχανική μονάδα από πιθανές βλάβες, και η απόσταση μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής μονάδα να είναι σχετικά μικρή. Σε περίπτωση που χωρίζει τις δύο μονάδες απόσταση μεγαλύτερη από τη μέγιστη που ενδείκνυται, η απόδοση του κλιματιστικού σας θα επηρεαστεί αρνητικά σε βαθμό αισθητό.

Τέλος, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει ότι ο αέρας που βγαίνει από την εξωτερική μονάδα δεν κατευθύνεται προς τα πλησίον σπίτια, τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα τους.

– Προσοχή στις σωληνώσεις!

Πέρα από μια φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού, για να έχετε μια ορθή και επιτυχημένη εγκατάσταση, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι οι αλλαγές πορείας στις σωληνώσεις γίνονται με μεγάλο κύκλο στροφής και ότι αποφεύγονται οι πολλές τσακίσεις και οι πολύ απότομες αλλαγές στη διαδρομή τους.

Οι ψυκτικοί σωλήνες θα πρέπει να είναι καλά μονωμένοι και προστατευμένοι με ταινία, με ιδανικό μήκος κάτω από τα οχτώ μέτρα. Οι σωληνώσεις θα πρέπει επίσης να υποβληθούν σε διαδικασία κενού, και έπειτα να  τοποθετηθεί το ψυκτικό υγρό. Όσον αφορά τις σωληνώσεις των αποχετεύσεων, η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε είναι οι πλαστικές, είτε με σκληρό είτε με εύκαμπτο σωλήνα, οι οποίες θα πρέπει να καταλήγουν είτε σε σιφόνι είτε στον κήπο.

– Υπογραφή φύλλου συντήρησης.

Αφού ολοκληρωθεί η φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού, ο αρμόδιος τεχνικός θα πρέπει να συμπληρώσει και να υπογράψει ένα φύλλο εγκατάστασης, όπου θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία: όνομα και διεύθυνση του πελάτη, σειριακός αριθμός του κλιματιστικού, ημερομηνία εγκατάστασης, ονοματεπώνυμο, επωνυμία και τηλέφωνο επικοινωνίας εγκαταστάτη. Σε περίπτωση που ο τεχνικός δεν σας παραδώσει το εν λόγω φύλλο μετά και από δικό σας αίτημα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα επιληφθούμε οι ίδιοι του θέματος.

 Φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού με τη MyConstrutor

Μετά από μια δεκαετία ενεργούς παρουσίας και δράσης, το MyConstructor προσφέρει σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν με το πιο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της χώρας στις καλύτερες τιμές.

Με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, και με την εγγύηση που σας παρέχει η εταιρεία μας, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη λίστα επαγγελματιών για όποια τεχνική εργασία χρειάζεστε. Θα μπορέσετε να βρείτε μια φτηνή τοποθέτηση κλιματιστικού συγκρίνοντας τις τιμές και αξιολογώντας τις προσφορές του κάθε τεχνικού. Μπορείτε επίσης να δείτε τη βαθμολογία και τα σχόλια των χρηστών, όπως επίσης και την προηγούμενη εμπειρία και τον όγκο εργασίας των εξειδικευμένων συνεργατών μας.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε τη βοήθειά μας, έτσι ώστε να έχετε μια πιο ακριβή όσον αφορά τη φτηνή Τοποθέτηση Κλιματιστικού, επικοινωνήστε μαζί μας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του myconstructor.gr ή να μας καλέσετε στο 210 300 9323, για να λάβετε την καθοδήγηση που χρειάζεστε.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες 2022: Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι – Χρήσιμες συμβουλές από ειδικό
Επόμενο άρθροΤηλεφωνικές Γραμμές Ψυχολογικής Υποστήριξης Υποψηφίων Πανελλαδικών