Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Πρέβεζα: Σπίτι στον…αέρα μετά από κατολίσθηση

Πρέβεζα: Σπίτι στον…αέρα μετά από κατολίσθηση

0
skafidoti3

skafidoti3

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Ορατός είναι ο κίνδυνος της καταστροφής σπιτιού που βρίσκεται στο Σκεπαστό στην Πρέβεζα αφού κομμάτι της γης, περίπου 15 μέτρων, βρέθηκε στο κενό.

Ο κίνδυνος φαίνεται να παραμονεύει και για τα άλλα σπίτια που βρίσκονται στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr το φαινόμενο παρουσιάστηκε πριν δέκα μέρες περίπου ενώ έγινε πιο έντονο το περασμένο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου όταν αποκόπηκε μεγάλο μέρος της γης με αποτέλεσμα μέρος της συγκεκριμένης οικίας να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Από την κατολίσθηση παρασύρθηκαν εκτός από διάφορα δέντρα και ελιές που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού, κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στα δίκτυα.

Η ΔΕΗ βέβαια απεκατέστησε τη βλάβη άμεσα ενώ μετά από μια εβδομάδα οι οικογένειες, που αριθμούν πάνω από 7, δεν έχουν τηλέφωνο.

skafidoti1

Το σπίτι που κινδυνεύει άμεσα να βρεθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή στο κενό είναι ιδιοκτησίας Έλληνα που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Αυτό το σπίτι αποτελεί κόπους και ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής στην ξενιτιά και τώρα κινδυνεύει να καταστραφεί.

«Κάθε στιγμή και ειδικά το βράδυ βγαίνουμε με τους φακούς για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται» λέει στο pamepreveza.gr γείτονας του σπιτιού ενώ τονίζει ότι ο φόβος είναι καθημερινός αφού η κατολίσθηση μπορεί να επηρεάσει και τα γύρω σπίτια.

Οι συγγενείς του ιδιοκτήτη κατάφεραν με κίνδυνο την ζωή τους να μπουν στο σπίτι και τουλάχιστον να απομακρύνουν έπιπλα και άλλα αντικείμενα από μέσα.

Στο σημείο κάθε λεπτό παρουσιάζεται πτώση χωμάτων αφού είναι εμφανές ότι μεγάλες ποσότητες νερού που έρχονται από το βουνό περνάνε κάτω από το δρόμο (παλαιά ε.ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας) και καταλήγουν στο σημείο όπου έχει γίνει η κατολίσθηση.

skafidoti5

Τα μηνύματα βέβαια δεν είναι αισιόδοξα αφού ειδικός που έφερε συγγενής του ιδιοκτήτη του σπιτιού είπε ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση…

Μέχρι στιγμής και μετά από περίπου δέκα μέρες, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς Δήμου ή Περιφέρειας. Ας ελπίσουμε ότι η πολιτεία δεν θα αφήσει να χαθεί έτσι απλά το όνειρο του ιδιοκτήτη του σπιτιού, να γυρίσει κάποια στιγμή από το εξωτερικό και να έχει εδώ στην Ελλάδα το σπίτι που με τόσο κόπο κατάφερε να φτιάξει.

Πηγή: pamepreveza.gr

Προηγούμενο άρθρο66χρονη φοιτήτρια του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δηλώνει: Μην γκρεμίζετε τα όνειρά μου
Επόμενο άρθροΗττήθηκε η Δόξα στην Αμαλιάδα