Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Συνεχίζεται η εθελοντική καταγραφής και ψηφιακής αποτύπωσης των περιπατητικών διαδρομών του νησιού...

Συνεχίζεται η εθελοντική καταγραφής και ψηφιακής αποτύπωσης των περιπατητικών διαδρομών του νησιού μας

0

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η εθελοντική δράση καταγραφής και ψηφιακής αποτύπωσης των περιπατητικών διαδρομών του νησιού μας από τον Νίκο Καββαδά και τον Στέφανο Κατηφόρη.

Χθες, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, σειρά είχε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια του νησιού μας. Το μονοπάτι των Σκάρων, το οποίο ξεκινάει από την περιοχή Ναούμ στην Νικιάνα και φτάνει μέχρι την κορυφή του βουνού, διασχίζοντας το σπάνιο δρυοδάσος που βρίσκεται εκεί ψηλά.

Το μονοπάτι είχε διανοιχτεί και σηματοδοτηθεί πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 2013 μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματικών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας.

Η πρώτη οργανωμένη ανάβαση είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Από το 2014 κάθε χρόνο στις αρχές του φθινοπώρου διοργανώνεται ο αγώνας ορεινού δρόμου “Lefkas Trail Run” και μεγάλο τμήμα της διαδρομής του αποτελείτε από το συγκεκριμένο μονοπάτι.

Στόχος του Νίκου και του Στέφανου είναι να καταγράψουν όλα τα υπάρχοντα μονοπάτια του νησιού αλλά και η χάραξη και διάνοιξη νέων διαδρομών στο νησί μας, ενώ όπως μας είπαν, πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας που ετοιμάζουν πυρετωδώς η οποία θα περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για τις περιπατητικές και όχι μόνο διαδρομές της Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Νυδριού & Περιχώρων “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”
Επόμενο άρθροΦιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση του Γηροκομείου