Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Θα μας λείπεις Μπάρμπα Δήμο …!

Θα μας λείπεις Μπάρμπα Δήμο …!

0

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

Ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους από τους Τσουκαλάδες Λευκάδας, ο Μπάρμπα Δήμος ο Βεργίνης, «έφυγε» για το αιώνιο ταξίδι την προηγούμενη εβδομάδα και κηδεύτηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο νεκροταφείο στο Μαρούσι.

Ο Μπάρμπα Δήμος, ο δικός μου Μπάρμπα Δήμος, έτσι όπως εγώ τον γνώρισα, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, λεβέντης και χαμογελαστός. Δύσκολες οι ώρες και μέρες για τους δικούς του, για τους συγγενείς του, για όλους όσους τον γνωρίσαμε από κοντά και τον αγαπήσαμε. Δύσκολες και γεμάτες πόνο μέρες και για τον αγαπημένο του αδελφό, τον Ξενοφώντα Βεργίνη.

Γνήσιος Τσουκαλαδιώτης, ο Μπάρμπα Δήμος, αγαπητός σε όλο το χωριό, παρότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το πέρασε στην Αθήνα εργαζόμενος.  Άνθρωπος της προσφοράς, ποιος ήρθε στην Αθήνα και δεν φιλοξενήθηκε στο σπίτι του Μπάρμπα Δήμου! Αγωνίστηκε με ανιδιοτέλεια και θέληση, προσφέροντας σε όλη του τη ζωή, κάθε τι το καλό σε όλους!

Ξεχωριστός άνθρωπος ο Μπάρμπα Δήμος, εξαιρετικός οικογενειάρχης με αρχές και αξίες, και ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνώριζαν. Αυθεντικός Τσουκαλαδιώτης, που η πρωτεύουσα Αθήνα δεν τον αλλοίωσε, έβγαζε αυτή τη λεβεντιά που του προσέδωσε η μάνα γη, το χωριό του οι Τσουκαλάδες, δηλαδή, το απέραντο του γαλάζιου ουρανού και η καθαρότητα της θάλασσας του Ιονίου πελάγους!

Λιτός στις κουβέντες του, δωρικός στο ανάστημά του, πάντα χαμογελαστός και πάντα καλοντυμένος, ο Μπάρμπα Δήμος, αποτελούσε πάντα την ήρεμη δύναμη της συζήτησης και της παρέας. Ξεχωριστές κι αξέχαστες, πάντα οι γεμάτες ουσία και διδάγματα παραβολές του! Ευγενής χαρακτήρας, χαμηλών τόνων άνθρωπος ο Μπάρμπα Δήμος, τύγχανε τον σεβασμό όλων όσων τον γνώρισαν! Η εργατικότητά του, η φιλοτιμία του και η καλοσύνη του, ήταν από εκείνα τα ουσιώδη πράγματα της ζωής που τον χαρακτήριζαν.

Η ζωή, του χάρισε μια ευτυχισμένη οικογένεια, με τη γυναίκα του την κυρία Θεοδώρα, τα παιδιά του, τον Νίκο και την Αννέτα και τα τέσσερα εγγόνια του. Αλλά και μια μεγάλη κι αγαπημένη οικογένεια, όπως αυτή με τα αδέλφια του, τα ανίψια του και όλους τους συγγενείς του!

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του και σε όλους τους συγγενείς του.

Καλό ταξίδι Μπάρμπα Δήμο, και ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής Γης, που σε σκέπασε εκείνο το απόγευμα της χειμωνιάτικης, αλλά πιο ηλιόλουστης και καθαρής Παρασκευής που πέρασε!

Θα μας λείπεις Μπάρμπα Δήμο … !

Προηγούμενο άρθροΒόλεϊ: ΠΑΣ Γιάννινα – Ελπίδες Λευκάδας
Επόμενο άρθροΔιακοπή νερού σήμερα στην πόλη της Λευκάδας