Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα To Ford που ελέγχεις από το κινητό σου, όπου κι αν βρίσκεσαι

To Ford που ελέγχεις από το κινητό σου, όπου κι αν βρίσκεσαι

0

Το νέο Κuga είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Ford, με εκδόσεις βενζίνης, diesel, mildhybrid, fullhybridκαι plug-inhybrid. Ταυτόχρονα όμως διακρίνεται για την ιδιαίτερα προηγμένη συνδεσιμότητα που προσφέρει. Χάρη σε αυτήν κάθε μετακίνηση γίνεται πιο άνετη, πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Και όχι μόνον! Οι συσκευές συνδέονται μέσω Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Το σύστημα υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία λειτουργεί με χειρονομίες των δακτύλων του χεριού. Παράλληλα, υπάρχει μια επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphones κάτω από τον πίνακα οργάνων. Έτσι, ο οδηγός μπορεί πλέον να «ξεφορτωθεί» τα καλώδια παραμένοντας συνδεδεμένος εν κινήσει.

Το FordKugaπαραμένει όμως πάντα σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του, ακόμα και από απόσταση, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ελέγχει μια σειρά λειτουργιών και συστημάτων από όπου κι αν βρίσκεται.

Αυτό οφείλεται στην τεχνολογία ενσωματωμένου μόντεμ FordPassConnectπου επιτρέπει τον έλεγχο από απόσταση διαφόρων λειτουργιών του οχήματος, από οποιαδήποτε τοποθεσία, με σήμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Έτσι οι οδηγός μπορεί να προγραμματίζει ταχύτερα και με λιγότερο άγχος τις μετακινήσεις του με ενημερώσεις κυκλοφορίας Live Traffic για το σύστημα πλοήγησης. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής FordPass μπορεί να κάνει τα παρακάτω:

  • Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα Θυρών.
  • Απομακρυσμένη Εκκίνηση, για τα μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, η οποία επιτρέπει το ξεπάγωμα του παρμπρίζ ή τον έλεγχο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό πριν την έναρξη του ταξιδιού
  • Εντοπισμός Οχήματος, που βοηθά τους ιδιοκτήτες να βρίσκουν το αυτοκίνητό τους σε χώρους στάθμευσης πολυσύχναστων εμπορικών κέντρων.
  • Κατάσταση Οχήματος, για έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά.

Μάλιστα, σε περίπτωση ατυχήματος στο δρόμο, το FordPassConnect μπορεί επίσης να πραγματοποιεί αυτόματα μια κλήση eCall στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να τις ενημερώσει άμεσα για το πού ακριβώς βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Η εφαρμογή FordPass προσφέρει επίσης νέες λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος, όπως για παράδειγμα του προηγμένου KugaPlug-In Hybrid. Οι βασικότερες από αυτές είναι:

  • Επίπεδο φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας.
  • Εντοπισμός σταθμού φόρτισης, που βοηθά τον οδηγό να εντοπίζει και στη συνέχεια να καθοδηγηθεί σε περισσότερες από 125.000 σταθμούςφόρτισης σε 21 χώρες. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και του τύπου πρίζας σε αυτούς.
  • Λειτουργίες σχεδιασμένες να βοηθούν τον οδηγό να αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελείται από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ή να ρυθμίσει μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας συγχρόνως και τις σχετικές ειδοποιήσεις.
  • Ιστορικό ταξιδιών και φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος και τη χρήση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης.

Προηγούμενο άρθροΔήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: Ο δήμος μας αποκτά σύγχρονες υποδομές για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Επόμενο άρθροΠ.Ε. Λευκάδας: Προκηρύχθηκαν μελέτες 29.000 ευρώ για τις σεισμόπληκτες εκκλησίες στο Δράγανο Λευκάδας