Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Διάκριση για το Γυμνάσιου του Μεγανησίου

Διάκριση για το Γυμνάσιου του Μεγανησίου

0
GYMNASIO MEGANHSIOY LEFKADAS.1170x850

GYMNASIO MEGANHSIOY LEFKADAS.1170x850

Διακρίθηκε ανάμεσα σε 2000 σχολικές μονάδες για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η Αγγελική Μάντζαρη και η Χριστίνα Πολίτη σκόρπισαν χαμόγελο κι ελπίδα στο Μεγανήσι!

Στα «πρόσωπα» των μαθητριών του Γυμνασίου Μεγανησίου (και του 1ου Δ.Σ. Ζακύνθου) διακρίθηκε ολόκληρη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων!

Η διάκριση για το Μεγανήσι και τα παιδιά μας είναι πράγματι μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς ότι-όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Υπουργείου Παιδείας- στη δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού συμμετείχαν 2.000 σχολεία με 20.000 έργα!

Ο στόχος της δράσης «+δημιουργώ» στην οποία συμμετείχε το Γυμνάσιο Μεγανησίου αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα βίας και εκφοβισμού, όσο και στην ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και της αξίας της ανάπτυξης σχέσεων που στηρίζονται στο σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή. Το Γυμνάσιο Μεγανησίου βραβεύθηκε για το λογότυπό του (δεξιά φωτογραφία) και το 1ο Δ.Σ. Ζακύνθου για την αφίσα του. Η αξιολόγηση των έργων έγινε με βάση τη συνάφειά τους με το θέμα και τους στόχους της πρόσκλησης, τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την αισθητική αξία.

Η δράση «+δημιουργώ» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διεξήχθη από Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 έως Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και όχι ως κατ’ οίκον εργασία, ενώ όπως σημειώνεται στην αντίστοιχη Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, κρίθηκε σκόπιμο να διατεθούν τουλάχιστον δύο (2) διδακτικές ώρες για τη δημιουργία της Αφίσας και του Λογότυπου.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, εκφράζοντας προσωπικά τους βιώματα, επιθυμίες και ελπίδες για μια καθημερινή σχολική ζωή χωρίς βία, κλήθηκαν να δημιουργήσουν την Αφίσα του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ατομικά ή ομαδικά (μέχρι 5 άτομα), σε χαρτί διαστάσεων Α3.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλήθηκαν να δημιουργήσουν τον αντίστοιχο Λογότυπο του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού ατομικά ή ομαδικά σε χαρτί διαστάσεων Α4.

Στη δράση «+δημιουργώ» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, συμμετείχαν περίπου 2.000 σχολεία με 20.000 έργα.

Τα έργα από τα σχολεία που βραβεύτηκαν σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού θα συμμετάσχουν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του δικτυακού τόπου του Παρατηρητηρίου για την εκλογή των τελικών αποτελεσμάτων.

Τα έργα αυτά είναι των εξής σχολείων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας:

1o Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας_Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου
1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου_Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων
8ο Δημοτικό Τρίπολης_Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου
13ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης_Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Δημοτικό Σχολείο Αλικιανού Χανίων_Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης
Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας_Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικό Σχολείο Σερίφου_Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου
1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας_Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου
1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης_Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας
2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου_Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας
Γυμνάσιο Μεγανησίου_Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων
Γυμνάσιο Οινουσσών Χίου_Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου
Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης_Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου

Πηγή: Meganisi News

Προηγούμενο άρθροΗ χορωδία του Ορφέα Λευκάδας, στην Άρτα
Επόμενο άρθροClassic Rock Night στο Revival στην Νικιάνα