Αρχική Άλλες ειδήσεις Παιδεία Διαδικτυακό σεμινάριο στο Γυμνάσιο Νυδριού

Διαδικτυακό σεμινάριο στο Γυμνάσιο Νυδριού

0
internet-nydri1

internet-nydri1

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Κοινωνικά Δίκτυα.

Ειδικοί Επιστήμονες συζητούν με μαθητές Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα

Τη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 (12:00-14:00), με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το Γυμνάσιο Νυδριού Λευκάδας, κατόπιν αιτήματος, έγινε δεκτό και συμμετείχε σε ένα πρωτόγνωρο Διαδικτυακό σεμινάριο-συζήτηση (webinar) με θέμα «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Κοινωνικά Δίκτυα».

Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 110 Γυμνάσια και 4320 μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των σχολείων συμμετείχε και το ελληνικό σχολείο από τη Χιμάρα της Αλβανίας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), σχολικοί σύμβουλοι Πληροφορικής σε συνεργασία με τον ενημερωτικό κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

internet-nydri2

Τη Τεχνική στήριξη προσέφεραν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – ΕΕΥΕΜ, μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Την έναρξη του σεμιναρίου χαιρέτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ενώ η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Π. Χριστοπούλου «έκλεισε» τη συζήτηση.

Κύριοι ομιλητές ήταν:

α) ο Δρ. Γιώργος Κορμάς, Ιατρός. Εκπρόσωπος Γραμμής Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Μ.Ε.Υ.
β) ο Δρ. Κώστας Λιμνιώτης, Πληροφορικός Ελεγκτής, ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ(Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και
γ) η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά. Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Safeinternet.gr .

internet-nydri3

Φωτογραφίες είναι του συνεργάτη μας Μάριου Γαζή.

Προηγούμενο άρθροΣεισμόπληκτη περιοχή κηρύχτηκε η Κεφαλονιά
Επόμενο άρθροRemezzo: Dance Latin