Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Βαρκαρόλα από τη Νέα Χορωδία Λευκάδας

Βαρκαρόλα από τη Νέα Χορωδία Λευκάδας

0

Σας προσκαλούμε στην πολιτιστική εκδήλωση «Βαρκαρόλα» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, και ώρα 21:30, στο δυτικό κανάλι της πόλης της Λευκάδας, μπροστά από την παραλιακή οδό Άγγελου Σικελιανού.

Η Βαρκαρόλα (από την ιταλική λέξη barca που σημαίνει βάρκα) είναι μουσική σύνθεση που αναπολεί τραγούδια ψαράδων και βαρκάρηδων.

Η Βαρκαρόλα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί της Λευκάδας, με ιστορία περίπου πενήντα χρόνων.

Διεξάγεται από τον Μουσικοχορευτικό Όμιλο «Νέα Χορωδία Λευκάδας», με την υποστήριξη του Δήμου Λευκάδας και τη συμμετοχή της Αγιομαυρίτικης Παρέας, με σκοπό τη διατήρηση και προβολή των Λευκαδίτικων-Επτανησιακών καντάδων και μελωδιών.

Χορωδοί και κανταδόροι, με τη συνοδεία από μαντολίνα, κιθάρες και ακορντεόν, μέσα σε βάρκες, δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό, ένα μοναδικό θέαμα από το μακρινό παρελθόν που ενθουσιάζει και παράλληλα συγκινεί τους θεατές που το παρακολουθούν.

Σας περιμένουμε σε ένα νοσταλγικό ταξίδι σε όμορφες και ρομαντικές στιγμές του παρελθόντος, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι και όλοι μαζί να σιγοτραγουδήσουμε αγαπημένα τραγούδια που υμνούν τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή και φυσικά το όμορφο νησί μας, τη Λευκάδα μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΓιορτή Λαδόπιτας στα Λαζαράτα