Αρχική Ειδήσεις Ανδρέας Κτενάς: «Μετατρέπουμε την Οδυσσέως σε πολιτιστική γειτονιά» –

Ανδρέας Κτενάς: «Μετατρέπουμε την Οδυσσέως σε πολιτιστική γειτονιά» –

0
2023.06.14 @ Ανδρέας Κτενάς: «Μετατρέπουμε την Οδυσσέως σε πολιτιστική γειτονιά» – Νέα χρηματοδότηση 500.000 € από το TheRout_Net του Interreg Ελλάδα-Ιταλία – Δημοπρατήθηκε το έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου και του όμορου οικοπέδου. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Lefkada #ΠολιτιστικόΚέντρο #CalturalCenter #TheRout_Net #TheRoutNet #TheRouteNetProject #Interreg #GreeceItaly #InterregGrIt #InterregProject #EUproject #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

 Νέα χρηματοδότηση 500.000 € από το TheRout_Net του Interreg Ελλάδα-Ιταλία

Μια νέα σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 500.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας από το Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 και την πράξη TheRout_Net, και προχωρά στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και του απέναντι οικοπέδου του νέου Πολιτιστικού Κέντρου, που κατασκευάζει στην οδό Οδυσσέως, στην παραλία της πόλης της Λευκάδας, επίσης μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, και το οποίο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την θετική εξέλιξη της δημοπράτησης του νέου έργου της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου, που επεκτείνει αισθητικά και λειτουργικά την παρέμβαση που κάνουμε στην οδό Οδυσσέως.

 Πλέον, μιλάμε για μια ολιστική παρέμβαση, που λαμβάνει το χαρακτήρα αστικής ανάπλασης, αξιοποιώντας εξολοκλήρου ευρωπαϊκούς πόρους. Αναμορφώνουμε περίπου 400 τετραγωνικά μέτρα κτιριακής υποδομής και περιβάλλοντος χώρου, μια ανάσα από την παραλία της πόλης της Λευκάδας, που επί χρόνια παρέμεναν σε εγκατάλειψη. Δημιουργούμε μια ενότητα, που μετατρέπει την οδό Οδυσσέως σε μια μικρή πολιτιστική γειτονιά, η οποία θα αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον.

 Πολύ σύντομα, το νησί το ποιητών, θα έχει ένα καλαίσθητο Πολιτιστικό Κέντρο, που θα συνδέεται με ένα εξαίσιο περιβάλλοντα χώρο, όχι μόνο για υπαίθριες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά θα αποτελεί σημείο συνάθροισης επί καθημερινής βάσεως» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Ο διαγωνισμός για το έργο ««Ανάπλαση Περιβάλλοντος Χώρου Κτιρίου Πολυχώρου και Σύνδεση με Όμορο Οικόπεδο για Πολιτιστικές, Εκπαιδευτικές, Κοινωνικές Δράσεις», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), έχει ήδη προκηρυχθεί από τα τέλη Μαΐου (29/5/2023) – μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) – και η ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 28 Ιουνίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 02:00 μ.μ.

Το TheRout_Net είναι ένα στρατηγικό έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, και το οποίο στοχεύει στην αποκατάσταση σημαντικών πολιτιστικών μνημείων και παλιών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και την Απουλία, στην ανάπτυξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού αξιοποιώντας τους υφιστάμενους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και στην ενίσχυση των τουριστικών προϊόντων και των υπηρεσιών.

Στο TheRout_Net συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου (Επικεφαλής Εταίρος), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού / Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Περιφέρεια Απουλίας – Τμήμα Τουρισμού, Οικονομίας του Πολιτισμού και Αξιοποίησης της Περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Κτενάς: «Μετατρέπουμε την Οδυσσέως σε πολιτιστική γειτονιά» – Νέα χρηματοδότηση 500.000 €από το TheRout_Net του Interreg Ελλάδα-Ιταλία – Δημοπρατήθηκε το έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου και του όμορου οικοπέδου
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας για τον στρεπτόκοκκο