Αρχική Ειδήσεις Απειλές της Τουρκίας για πόλεμο-Ποια είναι η απάντηση της ΥΠΕΞ!

Απειλές της Τουρκίας για πόλεμο-Ποια είναι η απάντηση της ΥΠΕΞ!

0

Τουρκική προκλητικότητα, με απειλές για έναρξη πολέμου εναντίον στην Ελλάδα, από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε πως το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο, θα παραμείνει στην Ανατολική Μεσόγειο για ακόμη 90 ημέρες. Επιλπέον πρόσθεσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας ΑΟΖ από την Ελλάδα με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την αύξηση των χωρικών υδάτων κατά 12 ναυτικά μίλια, αποτελεί αιτία πολέμου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις: «Η Ελλάδα μπορεί να εργάζεται σε περιοχές που έχει δικαιώματα, εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτό. Δεν μπορούν να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Η απόφαση που έλαβε η Εθνοσυνέλευσή μας πριν από χρόνια είναι σε ισχύ και αυτό είναι αιτία πολέμου».

Το Ελληνικό ΥΕΠΕΞ, απάντησε ως εξής: «Η πρωτοφανής αντίληψη της Τουρκίας ότι δύναται να απειλεί με τη χρήση βίας γειτονικές της χώρες, όταν αυτές ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους, αντίκειται στον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό αλλά και σε θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου. Καλούμε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι αξίες επί των οποίων οικοδομήθηκε η σύγχρονη διεθνής τάξη δεσμεύουν όλα τα κράτη του κόσμου», αναφέρει και προσθέτει: «Δεν εφαρμόζονται επιλεκτικά και αποτελεί ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να τις υπερασπιστεί αφού η παραβίασή τους σηματοδοτεί μέγιστους κινδύνους. Η Τουρκία δεσμεύεται από το ‘Αρθρο 2 (4) του Χάρτη των Η.Ε., μεταξύ άλλων. Αν έχει διαφορετική αντίληψη, ας το δηλώσει ρητά. Σε κάθε περίπτωση, της υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση δικαιωμάτων κυριαρχίας της Ελλάδας δεν υπόκειται σε καμίας μορφής τουρκική αρνησικυρία».

Κωνσταντίνος Κάτσενος

Προηγούμενο άρθροΣυνδικάτο οικοδόμων Λευκάδας- Βόνιτσας: ΔΤ για το εργατικο ατύχημα στη Νικιανα Λευκάδας
Επόμενο άρθροΚαυχιόνται για έργα πολιτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη χάρη στην ΑΝΑΣΑ!