Αρχική Ειδήσεις Απόφαση δίκης Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ένοχοι για εγκληματική...

Απόφαση δίκης Χρυσής Αυγής: Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκος και πολιτικά στελέχη

0

Ένοχος κρίθηκε ο κατηγορούμενος Γιώργος Ρουπακιάς για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν, συμπεριλαμβανομένης εκείνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, για τη δολοφονία Φύσσα το δικαστήριο πέρα από τον Γιώργο Ρουπακιά έκρινε ένοχους 15 ακόμη από τους 17 κατηγορούμενους.

Την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και έξι ακόμη πολιτικών στελεχών για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποφάσισε το δικαστήριο μετά από πεντέμιση χρόνια δίκης.

Μετά την απόφαση αυτή, η πιθανότητα τα στελέχη αυτά να οδηγηθούν στη φυλακή είναι μεγάλη.

Επιπλέον, ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μίχο, Στάθη Μπούκουρα, Κώστα Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματαθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Γερμενής.

Τα στελέχη αυτά θεωρούνται ο «σκληρός πυρήνας» της Χρυσής Αυγής.

Κατά την ώρα της απόφασης έξω από το Εφετείο Αθηνών κυριάρχησαν χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα, κάθε φορά που ακουγόταν από τα μεγάφωνα η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορουμενων.

Με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Ωστόσο αμέσως σημειώθηκε έντασηενώ ακολούθησαν πετροπόλεμος, χημικά και μολότοφ.

Λίγο νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε η Νίκη Κατωπόδη από τη θέση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας
Επόμενο άρθροΑύριο Πέμπτη η νέα διανομή Τροφίμων & Υλικών στους δικαιούχους ΤΕΒΑ από την Π.Ε. Λευκάδας