Αρχική Ειδήσεις Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, κου Ανδρέα Κτενά, στο mylefkada.gr, για τα...

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, κου Ανδρέα Κτενά, στο mylefkada.gr, για τα έργα πολιτισμού στη Λευκάδα, επ’ ευκαιρία της επισκέψεως στη Λευκάδα της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη.

0
Ανδρέας Κτενάς, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Λευκάδας. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Αντιπεριφερειάρχης #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #antipin_lefkada #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά αποτελεί η τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο νησί μας η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την οποία επισφραγίζεται η εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η κ. Μενδώνη γνωρίζει εμπράκτως ότι χαίρει της απόλυτης στήριξης της Περιφερειακής Αρχής, της Περιφερειάρχη κας Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, που τις συνδέει μακρά φιλιά, της δικής μου, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη και της Διαχειριστικής Αρχής, προκειμένου να υλοποιηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά οι κοινοί στόχοι που έχουμε θέσει.

Τα έργα Πολιτισμού, τα μνημεία μας, συνιστούν προτεραιότητα για εμάς. Χαρακτηριστική είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020 όλων των έργων που υποβλήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού, από τα οποία την “μερίδα του λέοντος” την έχει η Λευκάδα, εντάσσοντας έργα 2,8 εκατ. ευρώ ιδιαίτερης πολιτισμικής αξίας.

Με την κ. Μενδώνη στις επισκέψεις μας σε μνημεία της Λευκάδας, στο Κάστρο της Αγ. Μαύρας, στον Αγ. Σπυρίδωνα, στην Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας, στον Αγ. Γεώργιος Σκάρων, στον Αγ Γεώργιο Λευκάδας κλπ. είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την εξέλιξη των έργων ΕΣΠΑ.

Από την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη βγήκαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα και τέθηκαν οι νέοι κοινοί στόχοι μας. Η άψογη συνεργασία μας και η επιτυχής σύμπραξη μας θα συνεχιστεί και ήδη ετοιμάζουμε καινούργια πράγματα ώστε να είμαστε έτοιμοι για το νέο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2021 – 2027!

Το πολιτιστικό μας απόθεμα είναι σημαντικό αναπτυξιακό κεφάλαιο και πρέπει να το διαφυλάσσουμε και να το αναδεικνύουμε δίνοντας ταυτοχρόνως την αρμόζουσα προοπτική.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παρακολουθεί κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που παρουσιάζεται.

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Δήμαρχο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια επιστολή από τις Ελπίδες για τις Πανελλαδικές.