Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ευγενία Αρβανίτη:Αθλητικές Υποδομές Λευκάδας «νους υγιής εν σώματι υγιεί»

Ευγενία Αρβανίτη:Αθλητικές Υποδομές Λευκάδας «νους υγιής εν σώματι υγιεί»

0

Συναντήθηκα (9/02/2023) με τον Προέδρο του ΠΑΣ ΣΥΒΡΟΥ, κ. Γιάννη Σολδάτο, έναν νέο επαγγελματία που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Μαζί συζητήσαμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς, οι αθλούμενοι και οι αθλητικοί παράγοντες του Νομού μας. Με ενημέρωσε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους εμπλεκομένους για να διασφαλιστούν οι κατάλληλες αθλητικές υποδομές και οι κατάλληλες συνθήκες άθλησης των νέων μας.

Η πρωτοβουλία του να συγκεντρώσει όλους τους αθλητικούς παράγοντες του ποδοσφαίρου (αλλά και η θερμή ανταπόκριση των τελευταίων) είναι άξια συγχαρητηρίων καθώς δείχνει το δρόμο για μια συστηματική διαδικασία διαβούλευσης και στρατηγικού σχεδιασμού για το χώρο του ποδοσφαίρου. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποκτήσουν και να αρθρώσουν τη δική τους φωνή για το μέλλον τους αλλά και για το πως αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη του τόπου τους.

Ο αθλητισμός παραμένει βασικός πυλώνας προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Επίσης είναι πυλώνας διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς καθώς περνάει αξίες και δεξιότητες δυσεύρετες στον σύγχρονο κόσμο του καταναλωτισμού.

Η κραυγή αγωνίας των εκπροσώπων των αθλητικών φορέων του νησιού μας αναδεικνύει την ανάγκη για συστηματική μελέτη των αναγκών των πολιτών σχετικά με την άθλησή τους. Ωστόσο ως τοπική κοινωνία θα πρέπει να εκπονήσουμε έναν μακρόπνοο αθλητικό σχεδιασμό που δεν θα αναφέρεται μόνο σε διεκδικήσεις για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων (χωρίς να παραγνωρίσουμε την σημασία τους) αλλά θα δίνει προοπτική για:

  • Δημιουργία αθλητικών ακαδημιών από τις μικρές κιόλας ηλικίες
  • Συστηματική αθλητική αγωγή σε συνεργασία με τις ΔιευθύνσειςΕκπαίδευσης του Νομού
  • Φιλοξενία εθνικών/διεθνών αθλητικών γεγονότων
  • Δημιουργία αθλητικών events
  • Ευρεία διαβούλευση για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού στο χώρο του αθλητισμού.
  • Φιλοξενία διεθνών και εθνικών συνεδρίων για τον αθλητισμό, κτλ.

Είμαι υπερήφανη που το μικρό αλλά δυναμικό σωματείο του χωριού μου, του Σύβρου, δείχνει τη σωστή κατεύθυνση για το μέλλον του αθλητισμού στο νησί μας.

 

Προηγούμενο άρθροΤοποθέτηση στο Π.Σ της Ευγενίας Κολυβά,Περιφερειακής Συμβούλου Λευκάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σχετικά με την προβολή δικαιωμάτων κυριότητας από την Διεύθυνση Δασών στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΠρόσκληση στην κοπή πίτας του παραρτήματος Λευκάδος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας