Αρχική Ειδήσεις Γώγος: Απαραίτητος ο εμβολιασμός για την γρίπη του χειμώνα

Γώγος: Απαραίτητος ο εμβολιασμός για την γρίπη του χειμώνα

0

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι πρέπει όπωσδήποτε ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο για την γρίπη, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα και ως “must” του φετινού χειμώνα.

Παράλληλα δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον σταθερά μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μιλώντας σήμερα λοιπόν στο κανάλι Mega είπε χαρακτηριστηκά: «Διαφαίνονται τα αποτελέσματα της διασποράς που υπήρξε τον Αύγουστο, που σχετίζεται με την επάνοδο των αδειούχων στα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη πάντως το πρόβλημα έχει περιοριστεί καθώς έχουν ελαττωθεί τα κρούσματα. Συνεπώς στα αστικά κέντρα έχει μεγάλη σημασία η χρήση της μάσκας τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Επίσης πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, να μπουν τα πράγματα σε μια καλύτερη σειρά στα μέσα μεταφοράς – να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών- και να αυξηθούν οι αποστάσεις στα εστιατόρια».

Τέλος σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης υόνισε: «Ιδιαίτερα φέτος πρέπει να πετύχουμε το 100% του εμβολιασμού για τη γρίπη στους υγειονομικούς, τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και όσους άλλους μπορούμε και έχουμε δυνατότητα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1 εκατ. εμβολίων για τη γρίπη παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, επομένως μπορούμε να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού. Είναι από τα “must” της εποχής αυτής της περιόδου ο εμβολιασμός για τη γρίπη. Θα μπλοκάρουμε με αυτόν τον τρόπο περίπου το 50% των σοβαρών αναπνευστικών λοιμώξεων» .

Κωνσταντίνος Κάτσενος

Προηγούμενο άρθροΚρούσματα σήμερα 7/9: Νέα αύξηση με 156 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΈκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο Καρπενήσι