Αρχική Ειδήσεις Γώγος: Αποτελεσματικά τα νέα εμβόλια και η θεραπεία αντισωμάτων.

Γώγος: Αποτελεσματικά τα νέα εμβόλια και η θεραπεία αντισωμάτων.

0

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, σε ομιλία του είπε πως υπάρχουν καλά νέα σχετικά με τα νέα εμβόλια και την θεραπεία αντισωμάτων, καθώς δείχνουν να είναι αποτελεσματικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Γώγος τόνισε, «έχουμε καλά νέα από τα εμβόλια και τα μονοκλωνικά αντισώματα (αυτά που πήρε και ο Τραμπ). Είναι ένα πολύ καλό θεραπευτικό πρωτόκολλο, δεσμεύει την δράση του ιού στα κύτταρα και επομένως η τοξικότητα μειώνεται».

Σχετικά με την εώτηση που του τέθηκε αν είναι διαθέσιμα αυτά το εμβόλιο και η θεραπεία απάντησε λέγοντας, «αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη θεραπεία είναι υπό κλινική μελέτη δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση να χρησιμοποιηθεί. Για την ώρα την λαμβάνουν οι ασθενείς που συμμετέχουν στην μελέτη και ο Τραμπ τα πήρε για ειδικούς λόγους ή ίσως μπήκε και αυτός στην μελέτη. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάποιο κέντρο που να είναι στην μελέτη. Επειδή όμως η αποτελεσματικότητα του είναι πολύ καλή πιθανότατα να την κλείσουν γρήγορα και να δώσουν την άδεια έγκρισης για τα μονοκλωνικά. Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολη η παραγωγή των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Δεν μπορούν να διατεθούν πάρα πολλά στην αγορά. Χρειάζεται ειδική διαδικασία για την παραγωγή τους. Είναι και ακριβά. Επομένως η διάθεση τους στο κοινό νομίζω πως θα καθυστερήσει. Υπάρχουν βέβαια και τα υπόλοιπα όπως η ρεμδεσιβίρη».

Κωνσταντίνος Κάτσενος

Προηγούμενο άρθροΟργάνωση Εργαστηρίου για Μαθητές από τον Δήμο Λευκάδας με θέμα «Περιβαλλοντική Διαχείριση»
Επόμενο άρθροΣέρρες: 49χρονος έχασε την ζωή του, καθώς καταπλακώθηκε από τρακτέρ.