Αρχική Ειδήσεις Μια ακόμα επιτυχημένη διανομή τροφίμων και υλικών από την Π.Ε. Λευκάδας-Στήριξη σε...

Μια ακόμα επιτυχημένη διανομή τροφίμων και υλικών από την Π.Ε. Λευκάδας-Στήριξη σε 145 οικογένειες και στο Γηροκομείο Λευκάδας μέσω ΤΕΒΑ

0
2023.08.08 @ Ανδρέας Κτενάς: «Στήριξη σε 145 οικογένειες και στο Γηροκομείο Λευκάδας μέσω ΤΕΒΑ» - Μια ακόμα επιτυχημένη διανομή τροφίμων και υλικών από την Π.Ε. Λευκάδας. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Lefkada #Κοινωνία #Συνοχή #Πρόνοια #Αλληλεγγύη #ΤΕΒΑ #FEAD #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Ανδρέας Κτενάς: «Στήριξη σε 145 οικογένειες και στο Γηροκομείο Λευκάδας μέσω ΤΕΒΑ» – Μια ακόμα επιτυχημένη διανομή τροφίμων και υλικών από την Π.Ε. Λευκάδας

Μία ακόμα επιτυχημένη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών διαβίωσης σε δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας το διήμερο 1 και 2 Αυγούστου 2023 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας.

Σε αυτή τη διανομή του Αυγούστου ενισχύθηκαν 145 οικογένειες σε σύνολο 178 δικαιούχων, με τρόφιμα (νωπά και ξηρά) και βασικά είδη διαβίωσης (οδοντόκρεμες, καθαριστικά, απορρυπαντικά, μωρομάντηλα, κλπ.), ανάλογα τη σύνθεση της κάθε οικογένειας.

Επίσης, προσφέρθηκαν 80 κιλά νωπών τροφίμων στο Γηροκομείο Λευκάδας, των δικαιούχων που δεν εμφανίστηκαν κατά τη διανομή.

 

Παρών κατά τη διανομή ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος ανέφερε: «Είναι η 5η διανομή που πραγματοποιούμε από την αρχή του χρόνου, που ξεκίνησε ο νέος κύκλος του ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων. Σε αυτή τη διανομή ενισχύσαμε 145 ευάλωτες οικογένειες με τρόφιμα και είδη διαβίωσης, ενώ στηρίξαμε και το Γηροκομείο μας, τη σημαντικότερη κοινωνική δομή στο νησί μας και την ευρύτερη περιοχή, με 80 κιλά νωπού κρέατος και φρούτων.

 Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει όλη αυτή την περίοδο η ελληνική οικογένεια, η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, φρόντισε να ενεργοποιήσει ξανά το ‘ξεχασμένο’ Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα τις δράσεις για την υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Μάλιστα, ο 2ος κύκλος που υλοποιούμε του ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων, είναι πιο ενισχυμένος τόσο από άποψη παροχών όσο και από άποψη συχνότητας διανομών.

 Επενδύουμε στην αλληλεγγύη και με πράξεις ουσίας βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πιο αδύναμων και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.».

Η διάθεση της βοήθειας στους δικαιούχους πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

Προηγούμενο άρθροΓιορτή Λαδόπιτας στα Λαζαράτα
Επόμενο άρθροΚάηκαν ολοσχερώς αυτοκίνητα στις Αλυκές Καρυωτων