Αρχική Ειδήσεις Ο ιός που δεν συγχωρεί και «σκοτώνει!

Ο ιός που δεν συγχωρεί και «σκοτώνει!

0

ΑΠΟΨΗ

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

  Ο κορωνοϊός που μας χτύπησε την πόρτα και μπήκε απρόσκλητος στα σπίτια μας είναι ύπουλος, είναι επικίνδυνος, δεν συγχωρεί κανένα λάθος και το κυριότερο «σκοτώνει!».

    Ο εφησυχασμός που αποτυπώνεται σε εικόνες συγχρωτισμού, σε κέντρα διασκέδασης, σε μπαρ, σε γάμους κ.λ.π., αύξησε σ’ επικίνδυνο βαθμό την έκρηξη κρουσμάτων, και παρά τα όποια μέτρα προφύλαξης διασποράς που παίρνει η κυβέρνηση.

Η αυξητική πορεία, λοιπόν, που παρουσιάζει ο κορωνοϊός στη χώρα μας, έχει «ανεβάσει στα κεραμίδια» τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς, οι οποίοι βαράνε τις καμπάνες τους κινδύνου για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά σ’ αυτή τη χώρα που επικρατεί ο ωχαδερφισμός και το «καουμποϋλίκι», πέρα βρέχει!!!

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σε νέα κρούσματα, καταρρίπτονται, αφού ο ιός έχει απλωθεί σ’ όλη τη χώρα!

    Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), γιατροί και νοσηλευτές, μετρούν τις δυνάμεις τους κάτω απ’ τον φόβο ενός δεύτερου κύματος που γεννάει η συνεχής αυγάτιση των λοιμώξεων!

    Ο κορωνοϊός, κυκλοφορεί πλέον στη χώρα «ελεύθερος κι ωραίος» και μεταφέρεται από ασυμπτωματικούς ασθενείς εν αγνοία τους, αυξάνοντας τον κύκλο των προσβεβλημένων οι οποίοι – ειρήσθω εν παρόδω – επί το πλείστον είναι νέοι άνθρωποι!

   Οι νέοι, εν πάση περιπτώσει, οι νεότεροι σε ηλικία που προσβάλλονται απ’ τον κορωνοϊό δεν έχουν (κι ευτυχώς), τα ποσοστά θνητότητας που είχαν παρατηρηθεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη, όταν ο ιός «σκότωνε» μεγαλύτερες ηλικίες κι ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Όμως, αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό, κάθε άλλο μάλιστα ……

Τα νέα σοβαρά κι ανησυχητικά μηνύματα που στέλνει ο συγκεκριμένος ιός, είναι ότι το μπαλόνι φουσκώνει επικίνδυνα και κάποια στιγμή θα σπάσει!!!

    Το καλό σενάριο, λέει ότι με τα μέτρα που πάρθηκαν και μ’ αυτά που θ’ ακολουθήσουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο, να μπει φρένο στη διασπορά της πανδημίας και ν’ αποφύγουμε τα χειρότερα, να την σκαπουλάρουμε κατά το κοινώς λεγόμενο!

    Το κακό σενάριο – που είναι κακό έτσι κι αλλιώς – λέει ότι απ’ τις ενδείξεις που παρατηρούνται όσον αφορά την αυξητική τάση των κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσούντων θ’  αυξηθεί και θα υπάρχει απόλυτη αδυναμία ν’ αποκαλυφτεί η πορεία του ιού και μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενούς να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά!!!

    Στο παραπέντε (απεύχομαι να βρισκόμαστε στο και πέντε!), απαίτηση κι ευχή δική μου, αλλά θέλω να πιστεύω και όλων μας, είναι να μην πληρώσει το μάρμαρο μια μερίδα συνανθρώπων μας, εξαιτίας της αδιαφορίας, της αφέλειας – δυστυχώς – και της ανοησίας ορισμένων που πιστεύουν και διακινούν θεωρίες συνομωσίας!

    Όσο για την κυβέρνηση, κέρδισε το πρώτο ημίχρονο, αλλά κατά πως φαίνεται κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα!!!    

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Η χρονιά που η Ακρόπολη έχει ελάχιστους τουρίστες!
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Συναγερμός για την αύξηση – Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση