Αρχική Ειδήσεις Οι ‘’μάγκες’’ του πληκτρολογίου….

Οι ‘’μάγκες’’ του πληκτρολογίου….

0

Άρθρο του Κωνσταντίνου Κάτσενου.

Συμπατριώτες, και αναγνώστες της εφημερίδας ‘’Τα νέα της Λευκάδας’’ γεια σας!
Στο άρθρο αυτής της εβδομάδας, θα ήθελα να θίξω ένα φαινόμενο που παρατηρώ, και αφορά τη ‘’μαγκιά’’ που έχουν, ή μάλλον καλύτερα που νομίζουν ότι έχουν μερικοί πίσω από μία οθόνη.
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες ως μέλος της συντακτικής ομάδας του mylefkada, παρατηρώ αυτό το φαινόμενο και οφείλω να το θίξω. Είναι λοιπόν κάποιοι χρήστες του facebook, οι οποίοι, σε πάρα πολλά άρθρα που αφορούν κυρίως την πανδημία του κορωνοϊού και άλλων σοβαρών θεμάτων που συμβαίνουν στο νησί μας και που αναδημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα του mylefkada στο facebook, σχολιάζουν και πολλές φορές με άσχημο τρόπο. Εκτός αυτού, έχουν την ψευδαίσθηση μερικοί ότι είναι δημοσιογράφοι, δίνοντας ‘’μαθήματα δημοσιογραφίας’’, μέσω του πληκτρολογίου τους φυσικά.
Αυτό βέβαια αφορά ένα συγκεκριμένο ποσοστό ατόμων που χρησιμοποιούν το facebook. Αυτό το τονίζω γιατί υπάρχουν και άλλοι χρήστες που σκέφτονται πρώτα και μετά σχολιάζουν. Άλλωστε αυτό το έχουμε διδαχθεί και στο σχολείο, μέσω ενός μύθου, εκείνου του Προμηθέα, όπου το όνομά του αποτελείται από την πρόθεση ‘’Προ’’ και το ουσιαστικό ‘’μήτις’’, που σημαίνει ότι πρώτα σκέφτεται και μετά πράττει, σε αντίθεση με τον αδερφό του τον Επιμηθέα ‘’Επί + μήτις’’, που πράττει χωρίς να σκεφτεί, γι αυτό άλλωστε και σύμφωνα με τον μύθο ο Επιμηθέας άφησε αβοήθητο το ανθρώπινο γένος .
Το χειρότερο βέβαια απ΄ όλα, είναι ότι οι ‘’μάγκες- δημοσιογράφοι’’ του πληκτρολογίου, όταν κάποιος άλλος διαφωνήσει μαζί τους, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα τον βρίζουν και τον προσβάλουν.
Τέλος πάντων, για να μην μακρυγορούμε, κλείνοντας θέλω να αναφέρω και κάτι ακόμα. Πολλοί από εσάς δυσανασχετείτε, όταν δημοσιεύουμε ειδήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό στο νησί μας, κάνοντας διάφορα κακοπροαίρετα σχόλια. Αγαπητοί αναγνώστες, είναι υποχρέωσή μας, να παρουσιάζουμε τα γεγονότα, όπως είναι, δηλαδή στην πραγματική και αληθινή τους διάσταση, για την δική σας ενημέρωση και προστασία! Όσο για τους ‘’μάγκες’’ του πληκτρολογίου, θα συμφωνήσω με τον Αϊνστάϊν ‘’Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία’’.

 

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε Γηροκομείο στη Γλυφάδα
Επόμενο άρθροΦωτογραφίες της Εβδομαδας.