Αρχική Ειδήσεις Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Εθνική επιτυχία η συμφωνία με τη Γαλλία – Ο...

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Εθνική επιτυχία η συμφωνία με τη Γαλλία – Ο πλούτος θα μοιράζεται δίκαια

0

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, το ράλι των ανατιμήσεων, και τη διαχείριση της πανδημίας, την κατάσταση στα σχολεία και τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

ο κ . Οικονόμου είπε ότι αναβαθμίζει τη χώρα μας και αλλάζει τη θέση στη Μεσόγειο εξηγώντας ότι αυτό ισχύει για 3 λόγους:

 

  • Υπάρχει η ρήτρα αμοιβαιας αμυντικής συνδρομής σε περιπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα ανεξαρτήτως των δεσμεύσεων σε άλλους οργανισμούς. Είναι σημαντικό η χώρα μας που προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα να έχει τη στήριξη της Γαλλίας
  • Το Πολεμικό Ναυτικό ποκτά ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Οι φρεγάτες Belh@rra έχουν ό,τι πιο σύγχρονο σε αντιαεροπορική άμυνα και στην απειλή υποβρύχιων απειλών. Και ο χρόνος παράδοσης είναι ρεκόρ καθώς θα φτάσουν στην Ελλάδα το 2025-2026
  • Η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς μια κοινή αμυντική πολιτική, ίσως ένα πρώτο βήμα προς την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού. Είναι μια συμφωνία ένα υπόδειγμα για ό,τι χρειάζεται η Ήπειρός μας.

«Είναι μια τεράστια εθνική επιτυχία που οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχοντας τη μεγάλη εικόνα μετά και τη συμφωνία AUKUS προχώρσε στην κίνηση αυτή αξιοποιώντας το διεθνές του κύρος και τις δυνατότητες της ελληνικης οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Απαντώντας στην κριτική για την τιμή των φρεγατών είπε ότι «είναι η πιο συμφέρουσα σε σχέση με ό,τι συζητιόταν το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ που βρίσκεται σε στάδιο ώριμο προς ολοκλήρωση αποτελούν μια ολοκληρωμένη πολιτική που δείχνει ότι ασκούμε πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική εκπέμποντας ότι η Ελλάδα ψύχραιμη και με αποφασιστικότητα είναι απολύτως έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση που θα βρει απέναντί της».

Για τον σεισμό στην Κρήτη αφού υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο νησί μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία για να στηρίξει τους σεισμόπληκτους και σε συμβολικό επίπεδο, «έχουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού της κρατικής αρωγής που καλύπτει την ανακούφιση των πληγέντων και των περιοχών στην ολότητά τους».

«Από την πρώτη στιγμή έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός καταγραφής των ζημιών από την πρώτη ώρα μετά τον σεισμό» είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση κτηριακών εγκαταστάσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή σε τέτοια φαινόμενα. Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιες αρχές βλέποντας ότι οι φυσικές καταστροφές βλέπουν ότι η συχνότητα δεν είναι αραιή θα κάνουν αυτό που πρέπει. Είτε στα καμένα για τις πλημμύρες αλλά και στις κτηριακές εγκαταστάσεις θα γίνουν οι σημειακές παρεμβάσεις έτσι ώστε να μην έχουμε ζημιές και μετά να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές».

Πηγή: Newsbomb

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Επόμενο άρθροΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ