Αρχική Ειδήσεις Πανεπιστήμια: Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας

Πανεπιστήμια: Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας

0

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τα περιστατικά που συμβαίνουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, αποφάσισε την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, την οποία και ανακοίνωσε. Η πανεπιστημιακή αστυνομία, θα ενεργεί σε τρεις φάσεις: Φύλαξη, πρόσβαση, αυστηροποίηση ποινών.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού:

«Πρώτον, στην ίδρυση ενός σώματος, προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ένα σώμα το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, το οποίο θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Το δεύτερο που πρέπει να συζητήσουμε είναι πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά τα μέτρα ασφάλειας που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια σε όλα τα επίπεδα. Ποια μέτρα δουλεύουν ποια δεν δουλεύουν. Τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων.

Και το τρίτο αφορά στην αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας. Εννοείται ότι μέχρι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν διατάξεις που ήδη ισχύουν, όμως συναντούν τον δισταγμό ή μερικές φορές και τον φόβο εκείνων που οφείλουν να τις θέσουν σε κίνηση. Και εδώ ο δικός σας ρόλος, ο ρόλος των Πρυτάνεων, είναι καθοριστικός. Όπως καθοριστικός είναι και ο ρόλος των καθηγητών και των φοιτητών και για αυτό και περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τις σκέψεις σας και τις προτάσεις σας».
Κωνσταντίνος Κάτσενος
Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Μητσοτάκη για την επίθεση στην Βιέννη.
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας σχετικά με την καθηγήτρια που βρέθηκε θετική στον covid -19