Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας: Απέχουμε από τα καθήκοντα μας την...

Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας: Απέχουμε από τα καθήκοντα μας την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φλεβάρη

0

Για ακόμη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές.  Βρισκόμαστε στα μέσα του Φλεβάρη του 2023, και οι δικαιούχοι των ΜΑΠ και Γάλα, όλοι εργαζόμενοι του Δήμου, βιώνουν ακόμη μια φορά  την σκληρή πραγματικότητα της μη χορήγησης των μέσων προστασίας για την υγεία και ασφάλειά τους, όπως ρητά οφείλει να τους παρέχει ο Δήμος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά της  δημοτικής αρχής για την οριστική λύση του προβλήματος,  δλδ την χορήγηση των ΜΑΠ (Μέσα ατομικής Προστασίας) και Γάλα  στους προβλεπόμενους χρόνους, δεν έχει γίνει τίποτα για την επίλυση του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην έχουν χορηγηθεί τα τελευταία χρόνια   αναγκαζόμενοι  πολλές φορές να τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους.

Επειδή τα είδη ατομικής προστασίας και η παροχή γάλακτος κύριο σκοπό έχουν την διασφάλιση της υγείας των δικαιούχων εργαζομένων και κατά προέκταση τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η παροχή τους αποτελεί υποχρέωση του Δήμου. Κάθε καθυστέρηση στην παροχή τους εγκυμονεί ανάλογους κινδύνους. Τα παραδείγματα εργατικών ατυχημάτων, αρκετές  φορές θανατηφόρων, σε πολλούς Δήμους της χώρας που οφείλονται είτε εξαιτίας της μη χορήγησης των μέσων προστασίας στους εργαζόμενους,  είτε στην πλημμελή συντήρηση των οχημάτων, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες των δημοτικών αρχών.

Επανειλημμένα  έχουμε διαμαρτυρηθεί εγγράφως  και προφορικά σε συναντήσεις μας με τη δημοτική αρχή. Κάθε φορά εισπράτταμε ανέξοδες διαβεβαιώσεις για τη λύση των προβλημάτων.

Κύριοι της δημοτικής αρχής ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αυτά που ορίζει η νομοθεσία και που σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση της ομοσπονδίας μας είναι υποχρεωμένος ο δήμος να μας παρέχει.                                    

Έως εδώ! Η υπομονή μας τελείωσε. Λύσεις τώρα.

Και επειδή ενδεχομένως να γίνει προσπάθεια μετακύλυσης των ευθυνών σε συναδέλφους εργαζόμενους του Δήμου, να υπενθυμίσουμε ότι  έχουμε πολλές φορές επισημάνει την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Αποτέλεσμα αυτού είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, πολλές αρμοδιότητες με παράλληλα καθήκοντα στους συναδέλφους. Τόσο το σωματείο μας, όσο και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα  έχουμε αναδείξει και  καταγγείλει τις πολιτικές εκείνες που μεθοδευμένα οδήγησαν στην υποστελέχωση και στην απαξίωση των υπηρεσιών  σε όλους τους Δήμους με στόχο την παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και της τωρινής Ν.Δ. τις οποίες όχι μόνο αποδέχονται , αλλά και υλοποιούν η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών.  Επιχειρήματα που επικαλούνται  συνεχώς του τύπου «δεν έχουμε προσωπικό» ή «ότι η νομοθεσία απαγορεύει τις προσλήψεις», αποτελούν προσχηματική συγκάλυψη της κυβερνητικών πολιτικών, χωρίς πρόθεση ουσιαστικής διεκδίκησης και σύγκρουσης με αυτές.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. του Σωματείου μας αποφάσισε και προκηρύσσει αποχή από τα καθήκοντα για το σύνολο των δικαιούχων ΜΑΠ και Γάλακτος, για τις ημέρες Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με προοπτική κλιμάκωσης. 

Απαιτούμε:

  • Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του δήμου.
  • Να χορηγηθούν άμεσα στους δικαιούχους τα ΜΑΠ και το Γάλα του έτους 2023.
  • Να προχωρήσει άμεσα ο δήμος στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την αποζημίωση σε χρήμα των μη καταβληθέντων ΜΑΠ-Γάλα του έτους 2022, και να αποδοθούν τα χρήματα στο σύνολό τους έως τέλη Απρίλη.
  • Τον έλεγχο του αμαξοστασίου του δήμου, των υπολοίπων χώρων εργασίας καθώς και του μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
  • Την διεξαγωγή όλων των ιατρικών εξετάσεων και τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όπως προβλέπεται από το νόμο και τις ΣΣΕ, με κονδύλι στον προϋπολογισμό του δήμου.

 Την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας δεν την διαπραγματευόμαστε!!

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ:3-1 (φωτο)
Επόμενο άρθροΑπεγκλωβισμός δύο επιβατών από όχημα έγινε την Κυριακή από την Π.Υ Λευκάδας