Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συγκέντρωση ειδών για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας από την Νέα...

Συγκέντρωση ειδών για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας από την Νέα Χορωδία Λευκάδας

0

Παρακολουθούμε με οδύνη τα όσα δραματικά συμβαίνουν στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους πρωτοφανείς σε μέγεθος καταστροφικούς σεισμούς.

Χιλιάδες νεκροί ανασύρονται καθημερινά από τα ερείπια και εκατοντάδες χιλιάδες έχουν μείνει χωρίς στέγη και τροφή, με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποτελούν πρόσθετη απειλή για την επιβίωσή τους.

Η σκέψη μας είναι σε όλους τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά που ανασύρονται από τα κατεστραμμένα κτίρια και αναζητούν εναγωνίως τις οικογένειές τους, ζώντας ένα πρωτόγνωρο δράμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Νέα Χορωδία Λευκάδας» στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Λευκάδας και καλεί τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης των απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσουμε τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Προτεινόμενα είδη:

Κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό (γάζες, επιθέματα, αναλγητικές αλοιφές, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς), είδη προσωπικής υγιεινής (σερβιέτες, σαπούνια, πάνες ενηλίκων και βρεφών), σκούφους, κασκόλ και γάντια.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στα γραφεία της Νέας Χορωδίας (Θ. Στράτου 3-έναντι ΟΤΕ), το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, από τις 11:00 έως τις 13:00.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στο Δήμο Λευκάδας προκειμένου να προωθηθούν στις πληγείσες περιοχές.

Από το Δ.Σ.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο Μουσικό Γυμνάσιο Λευκάδας γιόρτασε τους Τρεις Ιεράρχες στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Λιβάδι της Καρυάς
Επόμενο άρθροΑπολογισμός οδικής ασφάλειας στα νησιά του Ιονίου