Αρχική Άλλες ειδήσεις Ελλάδα ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ :Όλοι στο Συλλαλητήριο το Σάββατο...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ :Όλοι στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Δεκέμβρη 6:30μμ στον Αη–Mηνά

0

ΚΑΛΟΥΜΕ  όλους τους συναδέλφους  σε κοινό  αγώνα  με άλλους εργαζόμενους  στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και εν τέλει της ίδιας της ζωής μας διεκδικώντας:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Yγείας και ένταξη στα Β Α Ε όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ», των νοσοκομείων – «επιχειρήσεων», των ιδιωτικοποιήσεων. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
  • Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Άμεση ακύρωση των αναστολών εργασίας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ του πιο αντιλαϊκού και άδικου φόρου.

Συνάδελφοι, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και σε ένα ακόμη προϋπολογισμό φτώχειας  που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια,  φορολογική αφαίμαξη σε βάρος μας που θα κληθούμε  να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν πρέπει να υπάρχει αναμονή !

Δεν πρέπει επίσης να υπάρχει αναμονή  και  για αυτούς που μας υπόσχονται ξανά, προεκλογικά, λύσεις στα προβλήματά μας. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια από επίδοξους σωτήρες και την  αναμονή λύσεων από κυβερνητικούς προθύμους την πληρώσαμε ακριβά. Διότι,  κάθε κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη και τη δυναμώνει. Σωτηρία για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο από τον ίδιο τον λαό!

Η αγανάκτησή μας  που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα -γιατί όλες οι  κυβερνήσεις, με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 και τους υπόλοιπους αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως πάνω από 4 μηνιαίους μισθούςκαι κατήργησαν και τα επιδόματα εορτών και αδείας -πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώναδιαίτερα την παρούσα περίοδο που είμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα,  στα είδη βασικής ανάγκης αλλά και την συνεχιζόμενη φοροληστεία.

Δεν πρέπει να παραμείνουμε απαθείς  παρακολουθώντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι οκρατικός προϋπολογισμός, που καταγράφει αύξηση καθαρών εσόδων κατά 5,257 δις ευρώ (το 1ο δεκάμηνο 2022), «δεν αντέχει» ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού,  ενώ το  προσχέδιο του για το 2023 προβλέπει νέες επιδοτήσεις 8,3 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους και επιπλέον επιχορηγήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης  ύψους 5,8 δις ευρώ. 

Η αγανάκτησή μας  για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να εκφραστεί στο δρόμο του αγώνα διότι διαφορετικά θα κληθούμε να πληρώσουμε  όλοι εμείς, μαζί με τις υπόλοιπες λαϊκές οικογένειες μέχρι το τελευταίο ευρώ, με τα αντιλαϊκά μέτρα που είναι προαπαιτούμενα για τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και με:

  • Την όξυνση της φοροληστείας σε βάρος μας, με την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1,6 δις.
  • Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) κατά 70 εκατ. ευρώ και για τον ΕΟΠΥΥ κατά 149 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισφορές των συνταξιούχων για υγειονομική περίθαλψη παραμένουν αυξημένες από το 2016.
  • Μείωση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 265 εκατ. ευρώ, των επιδομάτων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα κατά 158 εκατ. ευρώ και των επιδομάτων στους ΑμεΑ κατά 76 εκατ. ευρώ.

Να μην συμβιβαστούμε με τη μονιμοποίηση και την αύξηση των  ελαστικών  σχέσεων  εργασίας που στο νοσοκομείο μας έχουν φτάσει πλέον να αποτελούν τους μισούς εργαζόμενους, με τη διαρκή ομηρία και την ανασφάλεια για το μέλλον, με τη δουλειά λάστιχο, με τις ελλείψεις.

Να μην επιτρέψουμε μαζί με τη λεηλασία  του λαϊκού εισοδήματος, την ακρίβεια και τη φοροληστεία να συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και  η μετατροπή των νοσοκομείων σε αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες που θα λειτουργούν με όλο και λιγότερο και φτηνότερο προσωπικό  όπως προβλέπει  η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις.

Να ακυρώσουμε στην πράξη  με τον αγώνα μας το πρόσφατο ψηφισμένο νομοσχέδιο «τερατούργημα» της κυβέρνησης που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία , αναγκάζει τους ασθενείς να βάζουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές υγείας που έχουν χρυσοπληρώσει και  τους στέλνει να γίνουν πελάτες  στις ιδιωτικές  κλινικές και  τα θεραπευτήρια.

Να υψώσουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας γιατί γνωρίζουμε, ότι όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, με τη συλλογική δουλειά μας παράγουμε όλο τον πλούτο και μας τον κλέβουν  μια χούφτα  «παράσιτα» μέτοχοι μεγάλων επιχειρήσεων.

 Γιατί ζούμε σε μια εποχή, της επονομαζόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης,  που η απογείωση της τεχνολογίας,  της επιστήμης, της παραγωγικότητας της εργασίας, μας παρέχει  τη δυνατότητα να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και  δωρεάν πρόσβαση σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Το  Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Επιμελητηρίου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΘανάσης Καββαδάς: «Αυξημένη επιχορήγηση 20.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας στο Γηροκομείο Λευκάδας»