Αρχική Top Stories Το άσχημο νέο της ημέρας! Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Λευκάδα, Αναζητείται!

Το άσχημο νέο της ημέρας! Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Λευκάδα, Αναζητείται!

0

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

Το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής (27-5-2021) με τίτλο : ««ΟΧΙ» για 37 νέα τμήματα ΑΕΙ – Οριστική η απόφαση της κυβέρνησης, η αξιολόγηση προχωράει από την ΕΘΑΑΕ», ήρθε να βάλει «ταφόπλακα» στον κύκλο των χαμένων τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

Η πορεία των τμημάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο νησί μας, από τη στιγμή της ίδρυσής τους μέχρι και σήμερα, αναζητείται! Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει χρόνια τώρα είναι η διαρκής υπονόμευση και μεθόδευση, προκειμένου να εξαφανιστεί από τον Πανεπιστημιακό Χάρτη η Λευκάδα! Το ποιοι έχουν ευθύνες είναι πασιφανές, το αν βρέθηκε το πολιτικό προσωπικό ανεπαρκές ή απροετοίμαστο, το αν έγιναν όσα έπρεπε και όταν έπρεπε, τα ζούμε και τα βρίσκουμε μπροστά μας. Ο Πανεπιστημιακός Χάρτης της χώρας, ξεκινάει από τη Λευκάδα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και πρωτίστως όμως αυτοί που έχουν τις τύχες του νησιού στα χέρια τους.

Ας σημειωθεί, ότι παρακολουθούμε επισταμένως το σοβαρό αυτό θέμα για τη Λευκάδα και την κοινωνίας της. Στο εγγύς μέλλον, θ’ αρχίσουμε να ξετυλίγουμε σιγά – σιγά το κουβάρι με μια ιστορική αναδρομή, υπενθυμίζοντας όσα έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Και κυρίως, δίνοντας έμφαση στο «ράβε – ξήλωνε» των τελευταίων χρόνων και τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά καιρούς από τις κυβερνήσεις και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με την ίδρυση τεχνολογικών και πανεπιστημιακών τμημάτων στη χώρα.

Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί αυτούσιο το ρεπορτάζ της Καθημερινής και του συναδέλφου Απόστολου Λακασά.

 

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για τα 200 χρόνια πραγματοποίησε το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας: Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε Άκτιο και Λευκάδα το Σάββατο 29 Μάη