Αρχική Top Stories Ξενοφών Βεργίνης: “Κατεβαίνω Δήμαρχος γιατί δεν μπορώ να βλέπω την Λευκάδα...

Ξενοφών Βεργίνης: “Κατεβαίνω Δήμαρχος γιατί δεν μπορώ να βλέπω την Λευκάδα σε μια φθίνουσα πορεία ” -Πτυχές του οράματος του.

0

Τα κυριότερα σημεία συνοψίζονται ως εξής:

Σχετικά με το γεγονός  ότι ο ίδιος επιδιώκει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή ανέφερε:

Το γεγονός ότι ο νομοθέτης επιτρέπει να εκλεγεί ο δήμαρχος με 43 + 1 και όχι 50+1 όπως ήταν αυτό μας κάνει πιο προσεκτικούς και πιο επίμονους, να ανταμώσουμε με τους δημότες και να συμφωνήσουμε και ο δημότης θα αποφασίσει.

Σχολιάζοντας την επισήμανση του δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Χαράλαμπου Καλού, ο οποίος ζήτησε να αφήσουν υποψήφιοι ανεπηρέαστους τους πολίτες να αποφασίσουν με βάση το πρόγραμμα, ανέφερε πως απορεί με όλα αυτά τα οποία λέγονται και δεν θέλει να τα πιστέψει. Και μάλιστα να λέγονται από έναν όσο ίδιος λέει νέο άνθρωπο, όποιος λέει ότι εκπροσωπεί το σύγχρονο.

Με συγχωρείτε αλλά αυτά δεν είναι σύγχρονα πράγματα αλλά απαράδεκτα, διότι όλοι απευθυνόμαστε στο λαό και τους πολίτες. Το πως συγκροτούνται τα ψηφοδέλτια δεν είναι παλαιοκομματισμός. Ποιος είναι ο παλαιοκομματισμός όταν απευθύνομαι σε όλους τους προέδρους στις 42 κοινότητες.

Εγώ απευθύνθηκα και στους 42 προέδρους και αυτοί δεν μπορούν να έρχονται μονοκομματικά. Εγώ απευθύνθηκα στους πάντες που συμμετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και όσοι ανταποκρίθηκαν από τους προέδρους είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο που λέγεται “Λευκάδα μπορείς” και ανταποκρίθηκαν μόνοι τους.

Τι θα πρέπει να κάνω αν κάποιος είναι από αριστερά να πω όχι ποιος  είναι από δεξιά να πω ναι αν είναι από κέντρο όχι και ναι. Πρέπει να σας πω πως πάνω από τους 35 από το 46 τοπικούς πρόεδρος είναι στο δικό μου ψηφοδέλτιο, άρα από κομματικής πλευράς που εμένα δεν με εκφράζει αυτό είναι όλοι.

Ο δημότης δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται από κομματικά κριτήρια αλλά για το ενδιαφέρον του για τον τόπο.

Στην επισήμανση ότι μέρος του ψηφοδελτίου του είναι και στελέχη που στήριξαν την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο κύριος Βεργίνης ανέφερε ότι δεν θα φοβηθούν την κριτική, όμως θα πρέπει να τους κρίνουμε Σύμφωνα με τις δυνατότητες που τους έδωσε ο κύριος δήμαρχος και σύμφωνα με τα πιά δεδομένα τους έδωσε για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Όταν δεν τους δίνεις τις δυνατότητες δεν μπορεί κανείς να ανταποκριθεί. Επίσης αν όλα είχαν καλώς, τότε για ποιο λόγο να παραιτηθούν, γιατί παραιτήθηκαν πολύ νωρίτερα από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές.

Πρέπει όμως να σας πω ότι ο κόσμος που συναντάω μου λέει πως ευτυχώς που ήταν κάποιοι από αυτούς και έγινε κάποιο έργο στο δήμο Λευκάδας, έγινε κάποια επικοινωνία και συνεννόηση για να φανεί κάποιο έργο το οποίο δεν θα ήταν τίποτα.

Για ποιο λόγο για πολλά χρόνια ο κύριος δήμαρχος δεν έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων που ο νομοθέτης ορίζει και επιβάλλει; Η δικαιολογία ότι υπήρχε ο κορωναίος δεν ευσταθεί καθώς, θα μπορούσε να γίνει με λιγότερο κόσμο, ακόμα θα μπορούσε να το κάνει και μόνος του και να ακούνε οι άλλοι πιο μακριά και ο ίδιος να απολογηθεί των πεπραγμένων του.

Ακόμα και ο τελευταίος χρόνος που κλείνει η δική του διαδρομή ως δήμαρχος, οφείλει να κάνει τα πεπραγμένα του της τετραετίας και δεν έγινε ούτε αυτό.

Πρέπει να κριθεί ο καθένας από τα πεπραγμένα του και όχι από τα ονομαστικά ποσά τα οποία ο βουλευτής έφερε.

Ο βουλευτής Λευκάδας έφερε πολλά χρήματα, μάλιστα ο ίδιος τώρα που προηγήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές έδωσε ένα φυλλάδιο στη δημοσιότητα και αναφέρεται όχι μόνο στο ποσό, αλλά και το έργο που έχει σχέση με το ποσό.

Τα ποσά τα βλέπουμε το έργο το βλέπουμε; Εγώ δεν το είδα πουθενά. Εγώ όταν ήμουνα βουλευτής και έκανα έργα αυτά τα έβλεπε ο καθένας μπορούσε να το ακουμπήσει και να τα επεξεργαστεί.

Τώρα ξεκίνησαν κάποια έργα έμειναν ημιτελή, αλλά δεν ξεκίνησαν καθόλου και η απορροφητικότητα αυτών των ποσών δεν δίνει την εντύπωση ότι έγινε δουλειά.

Επειδή ο ίδιος αναφέρεται στον παλαιοκομματισμό πρέπει να πω πως η παρούσα κυβέρνηση, καθώς θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη, έδωσε πολλά χρήματα, δηλαδή δυνατότητες να παραχθεί έργο και το κακό είναι ότι δεν έχω παραχθεί.

Αναφορικά με το debate ο κ. Βεργίνης είπε ότι γίνεται προσπάθεια και αυτό να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Ο κύριος Βεργίνης όχι μονάχα αποφεύγει το debate αλλά το επιδιώκει και αυτό είναι φανερό γιατί εμφανίζονται σε κανάλια εθνικής και Διεθνούς εμβέλειας.

Αναφορικά όμως με το debate για να σεβαστούμε τον πολίτη που θα μας ακούσει πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και κριτήρια. Αρχικά με το ποιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι, θα πρέπει να είναι της ΕΣΗΕΑ όπως μου ειπώθηκε και εγώ είπα ότι συμμετέχω.

Αυτό που θέλω να πω πως πρέπει να υπάρχει δημοσιογράφος, με ικανότητα, πληρότητα, γνώσεις και υπευθυνότητα. Το ότι κάποιος είναι στην ένωση Συντακτών δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι στολίδι, αλλά μπαίνει στην ένωση κάτω από κάποια κριτήρια αναφοράς.

Επίσης υπευθυνότητα με βασική δεοντολογία, γιατί αν δεν πάει κάτι καλά θα υποστείτε και τις συνέπειες. Εγώ δεν αρνήθηκα το διάλογο ζήτησα απλά να υπάρχουν προϋποθέσεις από σεβασμό προς τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και τον πολίτη.

Ο κύριος Βεργίνης ανέφερε πως ο λόγος που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση και την υποψηφιότητά τους δημάρχους είναι επειδή για αυτόν είναι μία πρόκληση.

Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αυτό το δήμο σε μία φθίνουσα πορεία και αυτό μας το δείχνει και η καθημερινότητα αλλά και τα εμβληματικά έργα. Είναι δυνατόν να μην μπορείς να αισθάνεσαι ότι από κάπου διοικείσαι, ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και πρέπει να βάλει μία ευταξία, να δώσει μία λύση;

Επίσης κάτι ακόμα χειρότερο καθώς ο πολίτης που έχει τα προβλήματα δεν έχει πού να απευθυνθεί, κάποιος να τον ακούσει, κάποιος να του απαντήσει και να του λύσει τα θέματα, ή τουλάχιστον να του πει δεν μπορώ γιατί ακόμα και αυτό είναι μία απάντηση, είναι μέσα στα κοινωνικά μας καθήκοντα.

Για παράδειγμα πάω εγώ ως υπεύθυνος μιας τοπικής κοινότητας, από τους 42 που έχουμε πήγαιναν να δουν το δήμαρχο και να λύσουν καθημερινά τους προβλήματα, δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος να τους υποδεχτεί.

Που θα έπρεπε να πάνε στο γραφείο δημάρχου; πρέπει να σας πω πως ο δήμαρχος έχει και άλλα επιτελικά καθήκοντα, θα ενδιαφερθεί για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά να τα βάλεις σε μία σειρά.

Ο ίδιος θα πρέπει να ρίξει μία ματιά στο ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει, το τετραετές η πενταετές πρόγραμμα του.

Η απάντηση είναι ότι δεν υπήρχε κάποιος να τους υποδεχτεί, δεν υπάρχει γραφείο προέδρων. Ο Πρόεδρος μιας τοπικής κοινότητας που θα απευθυνθεί στον οποιονδήποτε; δεν θα πρέπει να υπάρχει ένα γραφείο προέδρου για να βρει μία καρέκλα, να βρει κάποιον για να κουβεντιάσει, να έχει έναν φάκελο να τον παραδώσει για να του πει κάποιος ποτέ πρέπει να έχει απαντήσεις και ο φάκελος να πάει εκεί που πρέπει σύμφωνα με τα θέματα που υποβάλει.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος οφείλει να πάει πίσω και να ενημερώσει στους συμπολίτες του που τον ψήφισαν και απέναντι τους έχει ευθύνη, όμως τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στο δήμο Λευκάδας αυτή τη στιγμή.

Ας μην παραπονιέται ο δήμαρχος Λευκάδας όταν όλοι οι κάτοικοι παραπονιούνται. Εγώ γύρισα όλες τις τοπικές κοινότητες και ας πάρει τις γραπτές ή τις προφορικές αναφορές τους, καθώς δεν είχαν ανταπόκριση. Έχω στα χέρια μου χειρόγραφα προέδρων που λένε ότι ποτέ δεν συναντήθηκαν μαζί του και ποτέ δεν του επισκέφτηκε.

Εγώ αυτή τη στιγμή δεν κατηγορώ το συγκεκριμένο δήμαρχο, αλλά λέω αυτά που μου λένε εάν είναι αλήθεια ή όχι το ξέρει ο ίδιος.

Όμως σημαίνει επαφή και επικοινωνία με τον κόσμο για την έχεις αυτή σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συντονισμός στα προβλήματα που έρχονται.

Στο ερώτημα πώς ο ίδιος θα καταφέρει να βάλει την πειθαρχία αναλάβει δήμαρχος ώστε να υπάρχει ο συντονισμός, απάντησε πώς γενικότερα εύκολο είναι να απαλλάξουμε τον εαυτό μας από τις ευθύνες και να τα ρίξουμε όλα στους υπαλλήλους.

Οι υπάλληλοι του δήμου καταρχήν το που είναι τοποθετημένοι, με τι ασχολούνται γενικότερα και να αποδίδουν ή όχι ανήκει στη διοίκηση. Δηλαδή δεν έχουν διοικητή, δεν έχουν κάποιον που θα τους καθοδηγεί και θα τους ελέγχει; Δεν έχουν κάποιον θα τους δίνει κατευθύνσεις και κατά καιρούς αφού δίνει εντολή θα πρέπει να ελέγχει την εντολή του;

Δεν μπορεί για παράδειγμα τα δικά σας αμαρτήματα να τα πληρώνουν οι υπάλληλοι, εάν εσείς δεν μπορείτε να διοικήσετε, να διαχειριστείτε ή να ελέγξετε, γιατί ο έλεγχος δεν σημαίνει απαραίτητα τιμωρία αλλά διόρθωση.

Όταν για παράδειγμα έρχεται ο ορκωτός λογιστής στην επιχείρησή σας και σας κάνει τις παρατηρήσεις του και εσείς τα βάζετε στο συρτάρι σας, αυτός όταν θα σας επισκεφτεί την επόμενη φορά και θα φάτε την καμπάνα;

Πρέπει εσείς να πάρετε τις παρατηρήσεις, να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να απολογηθείτε παράλληλα, διότι θα δείτε τελικά αναφορικά τα μεγάλα έργα σε προγραμματισμό θα δείτε αν το αποτέλεσμα μετά από ένα χρονικό διάστημα που εσείς έχετε βάλει, αλλά όχι υπάλληλος και το αντίστοιχο αποτέλεσμα είναι κάτω του 50% δεν φταίει η υπάλληλος που έχει δουλέψει πολύ, αλλά εσείς γιατί οι κατευθύνσεις σας ήταν λανθασμένες.

Επίσης γενικότερα όλες οι αρχές δεν είναι μόνο για να εξουσιάζουν αλλά να διδάσκουν και να παρέχουν συμβουλές και παράλληλα να αποτελούν παράδειγμα. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στο δήμο Λευκάδας όλα είναι σε μία αταξία, γιατί το σχέδιο της πόλης δεν έχει προχωρήσει.

Όταν οι σούδες δεν έχουν καθαριστεί ποτέ πού θα πάνε αυτά τα νερά όταν βρέχει; Στην επισήμανση ότι ο δήμος δεν έχει υπαλλήλους απάντησε πως όλοι οι Δήμοι έτσι είναι κι όμως πηγαίνει σε δήμους και τα βλέπεις όλα τζάμι, βλέπεις τα πάντα περιποιημένα και καθαρά.

Δεν μπορεί η πόλη να βρωμάει. Όταν ήμουν βουλευτής είχα πει πως η αποχέτευση έγινε, πρέπει όμως κάθε πέντε με έξι χρόνια να καθαρίζετε με ζεστό νερό, για να καθαρίζονται οι αγωγοί. Πλέον οι αγωγοί έχουν πιάσει πουρί, με αυτό θέλω να πω ότι η συντήρηση είναι απαραίτητη, όχι μονάχα για να μην δημιουργηθεί η βρωμιά, αλλά για να συντηρηθεί και το υλικό που έχεις βάλει. Γιατί πάντα όταν συντηρείς οικονομείς και έχεις και λιγότερα έξοδα!

Σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης, ο κ. Βεργίνης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο αντικατάστασης του αγωγού, λέγοντας ότι παράλληλα πρέπει να ξέρουμε πότε θα γίνει.

Χρειάζεται να το γνωρίζουμε γιατί πρέπει να κάνουμε προγραμματισμό άλλων εργασιών όπου επιβάλλει τη γνώση πότε προβλέπεται όμως να έρθει.

Εάν έρθει σε δύο χρόνια δεν μπορείς να αφήσεις την κατάσταση έτσι. Πρώτον θα πρέπει να διασφαλιστεί το κάθε χωριό με το νερό του. Υπάρχουν κατάλληλες δεξαμενές για να τοποθετηθούν. Αφού από την αρχή γνωρίζουμε τα σημεία που είναι προβληματικά και πρέπει να τοποθετηθούν κάθε χρόνο, δεν υπάρχει κάποιος που τα παρατηρεί και κρατάει σημειώσεις;

Δεν υπάρχει στατιστική; Η στατιστική είναι οι παρατηρήσεις που σε οδηγούν να πάρεις τα μέτρα σου.

Αυτές τις δεξαμενές πρέπει να τις αγοράσεις και να τις γεμίσεις νερό αρχικά όταν έχεις τα χρήματα και επίσης όταν δεν έχεις ανάγκη να λες ότι θέλω νερό και τρίτον όταν έχεις νερό που πρέπει να το αποθηκεύσεις και αυτό συμβαίνει το χειμώνα.

Όταν εσύ λες εντάξει πέρασα το καλοκαίρι και δεν έχουμε πλέον πρόβλημα, τότε ποια είναι αργά. Εγώ λέω από τη στιγμή που οι προβλέψεις μου δεν μου δίνουν τη δυνατότητα ότι το νερό θα διασφαλιστεί σε αυτά τα χωριά, θα βρω τη δαπάνη να αποθηκεύσω νερό, διότι δεν μπορείς να αφήσεις τον πληθυσμό χωρίς νερό και να θες να λες ότι είσαι τόπος τουριστικό προορισμό με αξιώσεις.

Από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρεσαι για αυτό το πράγμα, τότε βλάπτεις όχι μόνο το συγκεκριμένο χωριό, αλλά όλη τη Λευκάδα στο σύνολο της. Ένα χωριό διασύρει ολόκληρη την πρωτεύουσα και το νομό.

Πρέπει όμως να πω πως και η πόλη μένει χωρίς νερό, μία πόλη παρατημένη, μία πόλη η οποία κάποτε θα μάθετε ιστορικά και από την νέα δημοτική αρχή, ότι έχει χαρακτηριστεί ιστορικά μία από τις πιο παλιές και αρχιτεκτονικά δομημένες πόλεις και αυτό δεν έχει αναδειχθεί.

Σχετικά με τα δίκτυα έχουμε αυτό της αποχέτευσης και του νερού και το μεγάλο θέμα είναι ότι με τα σκουπίδια και τα προβλήματα της αποχέτευσης το έδαφος έχει μολυνθεί και πρέπει να προσέξουμε τα δίκτυα που τα πηγαίνουμε, ώστε να μην βρίσκονται σε μολυσμένα εδάφη.

Εγώ λέω ότι πρώτη προτεραιότητα είναι το νερό, αλλά πρέπει να βρούμε εσωτερικά του νόμου και νερό υπάρχει, καθώς οι βροχοπτώσεις στη Λευκάδα είναι μεγάλες και μπορούμε να το αποθηκεύσουμε.

Σχετικά με τον Βιολογικό καθαρισμό και τον απαγωγό στην Γηράπετρα, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν απαιτείται τριτοβάθμια βιολογικός, απάντησε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα και έχω πει σε ανοιχτό χώρο πως αυτό που έχει σημασία είναι η ορθή και ειλικρινής πληροφόρηση.

Εγώ αναφέρθηκα στην απόφαση που πήρε η οικονομική επιτροπή να δώσει σε εκτέλεση το έργο και κει διάβασα όλη την αναφορά και είδα ότι δεν είναι έτσι. Η έγκριση που έχει δοθεί είναι να παραμείνει δευτεροβάθμιος και όχι όπως είπε ο κύριος δήμαρχος να γίνει αναβάθμιση.

Προστίθενται κάποια σημεία που αναφέρονται στα φίλτρα και σε κάποια διόρθωση μηχανική όμως αυτό λέγεται ρεκτιφιέ όπως κάνουμε και στα αυτοκίνητα και αυτό για μένα δεν είναι ικανοποιητικό γιατί παραμένει δευτεροβάθμιος βιολογικός καθαρισμός.

Βεβαίως δεν θα είναι το χαλί αυτό που υπάρχει, δεν θα είναι όμως στο επίπεδο αυτό που απαιτεί όχι μόνο η κοινωνία αλλά η σύγχρονη τεχνολογία.

Μάλιστα ο δήμαρχος λέει ότι δεν υπάρχει πουθενά, εγώ δεν σας αναφέρω μόνο τη Χίο αλλά και άλλους δήμους όχι μόνο επιχειρήσεων, αλλά που εκτελούνται τριτοβάθμιοι, που εκεί πάμε τόσο ψηλά στην καθαρότητα πού το απόβλητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις.

Εδώ η μελέτη που είχε εκπονηθεί και τελείωσε το 2019 περιελάμβανε τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό όπως και οι περιβαλλοντικοί όροι. Τώρα πηγαίνουμε σε δευτεροβάθμιο. Δηλαδή η μελέτη δεν είναι για τριτοβάθμιο άρα και οι περιβαλλοντικοί όροι δεν μεταφέρθηκαν και όταν πήγα να το επιχειρήσουν αυτό δεν έγινε αποδεκτό.

Επομένως οι χρηματοδοτήσεις που δίνονται γίνονται στη βάση του δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού.

Εάν ο κύριος δήμαρχος καθυστέρησε στην γραφειοκρατία και όλα αυτά τα οποία ο καθένας μπορεί να επικαλείται αυτό δεν είναι θέμα, γιατί από το 2019 η μελέτη έπρεπε να έχει επιδιωχθεί να χρηματοδοτηθεί. Φυσικά εκτός από το ταμείο ανάκαμψης υπάρχουν και άλλα ταμεία για να χρηματοδοτηθεί, το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, ο αναπτυξιακός νόμος και στην τελική ανάλυση πάρε την τσάντα σου αλλά μπρατσέτα και πήγαινε κατευθείαν στην Ευρώπη.

Εγώ εάν βγω δήμαρχος θα το κάνω και θα υπάρξει γραφείο να λειτουργεί όχι ονομαστικό στα χαρτιά. Εδώ πάμε να ρίξουμε τον απαγωγό εκεί που δεν έχω καμία αντίρρηση εάν είναι τριτοβάθμιος. Τώρα αν παραμείνει δευτεροβάθμιος από τη στιγμή που γίνεται κάποιο ρεκτιφιέ θα είναι καλύτερη κατάσταση από αυτό που συμβαίνει τώρα. Ρωτώ όμως θα κοροϊδεύουμε τον πληθυσμό, γιατί αν πάρουμε τις περιοχές αυλάκι τότε βεβαίως πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Είναι όμως ανάγκη να δημιουργήσουμε την ίδια κατάσταση κάπου αλλού; Εγώ λέω εκεί που πήρες δύο εκατομμύρια να βρούμε και τα υπόλοιπα και να γίνει τριτοβάθμιος. Έχουμε χρόνο να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση γιατί τα δίκτυα ακόμα δεν είναι έτοιμα και εμείς κάνουμε κουβέντα και βιαζόμαστε.

Ο δήμαρχος όμως απάντησε ότι βιαζόμαστε για να μη χάσουμε τη χρηματοδότηση έτσι όμως έγινε και ανάπλαση.

Μάλιστα την εποχή που ήμουν στην αντιπολίτευση του δήμου, η μελέτη προέβλεπε και υπόγειο πάρκινκ και δεν έγινε, γιατί τότε ήρθε στο Δ.Σ η μελέτη. Εγώ όμως ήμουν αντίθετος και η κριτική μου ευτυχώς υπάρχει όποιος θέλει να την αναζητήσει, ήμουν αντίθετος.

Όταν όμως πήγαμε να ψηφίσουμε και μου είπαν ότι θα χάσουμε τη χρηματοδότηση είπα το όχι να το κάνουμε ναι, αλλά θα πάρετε υπόψιν τις παρατηρήσεις μου οι οποίες παραμένουν και σήμερα έχουμε αυτό το χάλι.

Εμένα η επιδίωξη μου για την πόλη είναι να την μετατρέψω σε “παλιά πόλη”, άρα, πόλη προορισμού και επισκέπτη, άρα ανάπλαση της παλιάς πόλης με ειδικό πρόγραμμα το οποίο επιδοτείται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να αλλάξει και να γίνει boutique, με ωραία μικρά και μεγάλα εστιατόρια, τα μικρά ξενοδοχεία , οπωσδήποτε να είναι πεζόδρομος και να υπάρχει μία καθοδήγηση για το που θα πηγαίνεις και πού μπορείς να βγεις.

Όλη αυτή η ιστορική πόλη θα πάρει μία άλλη διάσταση και μία αίγλη που θα βοηθήσει όλο το νησί και αναφορά θέλω σοβαρή.

Σχετικά με το ζήτημα του τουριστικού περιπτέρου, ο Ξενοφών Βεργίνης είπε πως η Λευκάδα εάν δεν διασφαλίσει μία ομαλή είσοδο και έξοδο, εκεί βρίσκουν ένα στόμιο και τα αυτοκίνητα φτάνουν μέχρι και 3 km, άρα θέλει οπωσδήποτε την υποθαλάσσια που έχει σχεδιαστεί και βρίσκεται στο υπουργείο σε διαδικασία υλοποίησης.

Το έργο αυτό πρέπει να επισπευσθεί και αυτή είναι η ευθύνη του εκάστοτε Δημάρχου μαζί με τον βουλευτή να τρέχουν και να ολοκληρώσουμε αυτά τα έργα.

Σχετικά με το τουριστικό περίπτερο, δεν μπορώ να δώσω την οριστική και απόλυτη απάντησή μου.

Είναι βέβαιο όμως ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα που υπάρχει είναι τίποτα και πρέπει να αλλάξει. Επίσης δεν έχει εξαντλήσει ο δήμος το αν έχει τις δυνατότητες ή όχι εκμεταλλευτεί ή να συνεκμεταλευτεί με μία άλλη επιχείρηση καθώς δεν είμαι ενάντιαμε οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική επιχείρηση.

Πρώτα όμως προηγούμαι  να δω εάν το σπίτι μου μπορεί να ανταποκριθεί και να μην το εξαρτώ από άλλα σπίτια και άλλους που έρχονται και παρέρχονται.

Επίσης έχουν γίνει όλες οι αξιολογήσεις και είμαστε σίγουροι πως εκεί που βάζουμε τα όρια είναι τα ορθά; Επίσης εκκρεμεί μία δικαστική υπόθεση από όσο γνωρίζω πρόκειται να εκδικαστεί στις 20 Νοεμβρίου.

Επειδή γνωρίζω τα νομικά πρέπει να πω πως δεν θέλει κανείς να εμπλακεί εκ των προτέρων σε νομικές υποθέσεις πού βρίσκονται σε διαδικασία.

Ένα είναι βέβαιο ότι η όψη και η προθήκη της Λευκάδας είναι το κάστρο και θα πρέπει αυτό να το φροντίσουμε σε διαβούλευση με τον κόσμο. Αυτό το λέω για να το ακούσω και οποιοσδήποτε επενδυτής, καθώς τους παροτρύνω ναι είναι σε μία συμφωνία αποδοχής, άρα λοιπόν διαβούλευση και διαπραγμάτευση.

 

πηγή: www.lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση στην προεκλογική ομιλία ετεροδημοτών Αττικής του υποψηφίου Δημάρχου Λευκάδας κ. Ξενοφώντα Βεργίνη – “Λευκάδα μπορείς”, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΥποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευκάδας του δημοτικού συνδυασμού “ΛΕΥΚΑΔΑ μπορείς”