Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία Τελετή αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ

Τελετή αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ

0
kethea

kethea

Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ: Καταρρίπτοντας τους μύθους…

Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, δοκιμάζεται από την κρίση, τα μέλη των προγραμμάτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους για καθαρή ζωή. Καταρρίπτοντας κάθε μύθο που θέλει τους εξαρτημένους χρόνια άρρωστους ή επικίνδυνους, δεκάδες νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στη δεύτερη για το 2013 τελετή αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ, που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη.
Συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια λειτουργίας οι θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ και συνεχίζουν να παλεύουν μαζί με τα μέλη τους, ώστε να διασωθεί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο το δικαίωμα των χρηστών στην απεξάρτηση, μακριά από κάθε ουσία, μέσα από υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής επανένταξης.
Η οικονομική και κοινωνική κρίση εντείνει τα φαινόμενα της χρήσης ουσιών και του κοινωνικού αποκλεισμού, οδηγώντας περισσότερους ανθρώπους στο να ζητήσουν βοήθεια από τα προγράμματα απεξάρτησης. Οι αποδέκτες υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στην κοινωνία και τη φυλακή, το 2013 ανήλθαν σε 13.500 άτομα, χρήστες ουσιών και μέλη οικογενειών.
Οι εξελισσόμενες ανάγκες των εξαρτημένων και των οικογενειών τους και τα συνεχή αιτήματα από τις τοπικές κοινωνίες για νέα προγράμματα, προϋποθέτουν περισσότερους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, αλλά και την εφαρμογή του νέου εθνικού σχεδιασμού για τα ναρκωτικά, στη συγκρότηση του οποίου το ΚΕΘΕΑ ήδη συμβάλλει με τις προτάσεις του.

Προηγούμενο άρθροΚυριακάτικη βόλτα του ΣΥ.ΜΟ.Λ στην Πάργα
Επόμενο άρθροΗ επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας