Αρχική Άλλες ειδήσεις Με γοργά βήματα για την υλοποίηση έργων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Με γοργά βήματα για την υλοποίηση έργων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

0
aporimatoforo

aporimatoforo

Ψήφισμα για τη μεταφορά του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών από την Κέρκυρα στην Αθήνα.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                       Κέρκυρα, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τηλ.: 26610-39606

Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΓΟΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για:

– την τροποποίηση σύμβασης του έργου «ΝΕΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»
– την τροποποίηση σύμβασης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ»
– το σχέδιο σύμβασης του έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»
– τη δημοπράτηση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ  ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ».


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                  Κέρκυρα, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τηλ.: 26610-39606

Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψήφισμα  για τη μεταφορά του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών από την Κέρκυρα στην Αθήνα.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης να ακυρώσουν την απόφαση για ίδρυση Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στην Κέρκυρα, το οποίο θα λειτουργούσε από το Επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία ελήφθη πριν από 6 χρόνια και ήταν απόλυτα συμβατή με τις εκπαιδευτικές ανάγκες,  την ιστορία, αλλά και την υποδομή που έχει η Κέρκυρα. Επιπλέον εντάσσονταν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστήμιου και θα λειτουργούσε υποστηριχτικά και σε συνεργασία με τα άλλα υπάρχοντα Τμήματα και θα άνοιγε νέους ορίζοντες και προοπτικές για την Κέρκυρα και  γενικότερα τα νησιά του Ιονίου.

Σημειώνουμε, ότι για άλλη μια φορά, πρωτοβουλίες περιφερειακές με σοβαρές προοπτικές οικονομικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης τοπικών κοινωνιών, ακυρώνονται.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί το εν λόγω Τμήμα στην Αθήνα, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης εκπαιδευτικής πολιτικής, της συγκέντρωσης, συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων και τμημάτων, κατάργησης εκπαιδευτικών δομών και εν τέλει της συρρίκνωσης της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Για την απόφαση αυτή δεν ευθύνεται μόνο ο Υπουργός Παιδείας, αλλά και οι τοπικές Πρυτανικές αρχές, που συνέβαλλαν με τη στάση τους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού παιδείας και τη δημιουργία του Τμήματος Ασιατικών  Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τη λειτουργία αυτού το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και την ένταξή του στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2015.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Συμβούλιο δε θα σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα θέμα, που το περιβάλλον στην Κέρκυρα είναι έτοιμο να το υποδεχτεί, έχοντας εξεύρει ήδη το χώρο στέγασης του Τμήματος και διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά στην Ευρώπη μουσεία Ασιατικής τέχνης.

Δεν ανεχόμαστε περαιτέρω υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που συμβάλλει σημαντικά στην πνευματική και πολιτιστική προοπτική της χώρας μας.

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για χορήγηση εκπ/κης άδειας στο Ν. Ρωμανό
Επόμενο άρθροEqual Society: Χορεύουμε για καλό σκοπό